Spela in samtal med appen Telefon

I appen Telefon kan du

• spela in alla samtal från okända nummer
  • spela in alla samtal från valda kontakter
  • spela in enskilda samtal.
Tips!
  • Du kan spela upp sparade inspelningar och ändra hur länge inspelade samtal ska sparas.
  • Titta på indikatorn för inspelning av samtal för att se om samtalet spelas in.

Obs! Det är bara vissa enheter och operatörer som har stöd för inspelning av samtal. Den här funktionen är inte tillgänglig på Pixel. Det kan finnas lagkrav på att alla personer i samtalet måste ge sitt samtycke till att samtalet spelas in. De som deltar i samtalet får veta att det spelas in innan samtalet börjar.

Så här spelar du in telefonsamtal:

• Enheten måste ha Android 9 eller senare.
  • Du måste ha den senaste versionen av appen Telefon.
  • Du måste befinna dig i ett land eller en region där inspelning av samtal stöds. Inspelning av samtal är tillgängligt för allmänheten men inte i alla länder eller regioner. Vilka funktioner som är tillgängliga varierar beroende på land eller region.

Aktivera Spela alltid in för okända nummer

Viktigt! Det är ditt ansvar att följa lagen vad gäller inspelning av telefonsamtal. Använd inspelningsfunktionen på ett ansvarsfullt sätt och aktivera den bara när den behövs. För närvarande är automatisk inspelning av samtal endast tillgängligt i Indien.
  1. Öppna appen Telefon på Android-enheten.
  2. Tryck på Fler alternativ Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Inspelning av samtal.
  3. Aktivera Nummer inte bland dina kontakter under Spela alltid in.
  4. Tryck på Spela alltid in.

Aktivera Spela alltid in för valda kontakter

Viktigt! Det är ditt ansvar att följa lagen vad gäller inspelning av telefonsamtal. Använd inspelningsfunktionen på ett ansvarsfullt sätt och aktivera den bara när den behövs. För närvarande är automatisk inspelning av samtal endast tillgängligt i Indien.
  1. Öppna appen Telefon på Android-enheten.
  2. Tryck på Fler alternativ Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Inspelning av samtal.
  3. Tryck på Valda nummer under Spela alltid in.
  4. Aktivera Registrera alltid valda nummer.
  5. Tryck på Lägg till Lägg till uppe till höger.
  6. Välj en kontakt.
  7. Tryck på Spela alltid in.
  8. (Valfritt): Upprepa detta för varje kontakt du vill spela in.
Tips! Du kan även öppna en kontakt och aktivera inspelning av samtal den vägen. Tryck på Redigera kontakt nere till höger på kontaktkortet följt av Spela alltid in samtal.

Starta en inspelning under samtal

Viktigt! Första gången du spelar in ett samtal blir du påmind om att du måste följa lagen vad gäller inspelning av samtal. I många rättskipningsområden krävs att samtliga parter ger sitt samtycke till att samtalet spelas in.

För att skydda alla användares integritet får båda parterna ett meddelande om att samtalet spelas in när inspelningen startar. När du slutar spela in får båda parterna ett meddelande om att samtalet inte längre spelas in.

1. Öppna appen Telefon .
  2. Ring upp någon eller svara i telefon.
  3. Tryck på Spela in Spela in på skärmen med det pågående samtalet som ska spelas in.
  4. Tryck på Sluta spela in Sluta spela in när du vill avsluta inspelningen.

Tänk på detta

Det går inte att spela in ett samtal

• förrän samtalet besvaras
  • om samtalet är parkerat
  • om du ringer ett konferenssamtal.

Hitta ett inspelat samtal

Inspelningarna lagras på enheten så att de ska förbli privata. Samtalen varken sparas eller säkerhetskopieras utanför enheten.

Så här hittar du inspelningarna:

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Senaste Senaste.
  3. Tryck på den som du pratade med när du spelade in.
    • Om du spelade in det senaste samtalet: Öppna spelaren på skärmen Senaste.
    • Om du spelade in ett tidigare samtal: Tryck på Historik. Välj sedan inspelningen i samtalslistan.
  4. Tryck på Spela upp Spela upp.
  5. Valfritt: Om du vill dela ett inspelat samtal trycker du på Dela Blå delningsikon.

Tips! Du kan dela inspelade samtal med appar som har stöd för det, till exempel e-postappar och meddelandeappar.

Ange hur länge inspelade samtal ska sparas

Viktigt! Det är ditt ansvar att följa lagen vad gäller inspelning av telefonsamtal. Använd inspelningsfunktionen på ett ansvarsfullt sätt och aktivera den bara när den behövs. För närvarande är automatisk inspelning av samtal endast tillgängligt i Indien.
  1. Öppna appen Telefon på Android-enheten.
  2. Tryck på Fler alternativ Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Inspelning av samtal.
  3. Tryck på Radera inspelningar under Inspelningar.
  4. Ange hur länge du vill att inspelade samtal ska sparas innan de raderas automatiskt.
  5. Tryck på Bekräfta.
Valfritt: Om du vill radera alla inspelningar trycker du på Radera alla inspelningar nu följt av Radera.

Ta bort ett inspelat samtal

Viktigt! Det är ditt ansvar att följa lagen vad gäller inspelning av telefonsamtal. Använd inspelningsfunktionen på ett ansvarsfullt sätt och aktivera den bara när den behövs. För närvarande är automatisk inspelning av samtal endast tillgängligt i Indien.
  1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Senaste Senaste.
  3. Titta efter telefonnumret eller kontakten som det inspelade samtalet gäller.
  4. Tryck på Historik.
  5. Leta reda på inspelningen i samtalslistan och svep den åt vänster.