Je locatie delen tijdens een noodoproep

Als je een alarmnummer belt, bijvoorbeeld 911 in de Verenigde Staten, zie je het scherm Alarmnummer. Dit scherm bevat informatie en functies die je in geval van nood kunnen helpen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Je locatie voorlezen aan de telefonist

1. Open de app Telefoon telefoon.
  2. Bel een alarmnummer.
  3. Lees je locatie vanaf je scherm voor aan de telefonist bij de alarmcentrale. De volgende informatie wordt weergegeven, afhankelijk van wat je telefoon kan detecteren:
    • Adres.
    • Pluscode (een kortere versie van de lengte- en breedtegraad). Telefonisten bij de alarmcentrale kunnen deze codes herkennen.
    • Lengte- en breedtegraad.
    • Kaart.

Locatie en informatie over noodgeval delen zonder te spreken (alleen Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië)

Belangrijk: De geautomatiseerde service werkt in het land waarin je simkaart is geregistreerd. De service werkt niet als je op reis bent of met Project Fi.

1. Open de app Telefoon telefoon op je Pixel-telefoon.
  2. Bel een alarmnummer.
  3. Tik op je scherm op Medisch, Brand of Politie.
  4. Dit is wat de telefonist bij de alarmcentrale hoort:
    • Dat het een geautomatiseerde spraakservice betreft.
    • Wat voor hulp je nodig hebt.
    • Je locatie (als je telefoon deze kan detecteren).

De telefonist hoort je informatie in de primaire taal van je regio. Als die taal niet werkt met tekst-naar-spraak, gebruikt je telefoon een vergelijkbare taal of Engels.