Je locatie delen tijdens een noodoproep

Als je een alarmnummer belt, bijvoorbeeld 911 in de Verenigde Staten, zie je het scherm Alarmnummer. Dit scherm bevat informatie en functies die je in geval van nood kunnen helpen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Je locatie voorlezen aan de telefonist

1. Open de app Telefoon .
  2. Bel een alarmnummer.
  3. Lees je locatie vanaf je scherm voor aan de telefonist bij de alarmcentrale. De volgende informatie wordt weergegeven, afhankelijk van wat je telefoon kan detecteren:
    • Adres.
    • Pluscode (een kortere versie van de lengte- en breedtegraad). Telefonisten bij de alarmcentrale kunnen deze codes herkennen.
    • Lengte- en breedtegraad.
    • Kaart.

Locatie en informatie over noodgeval delen zonder te spreken (alleen Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië)

Belangrijk: De geautomatiseerde service werkt in het land waarin je simkaart is geregistreerd. De service werkt niet als je op reis bent of met Project Fi.

1. Open de app Telefoon  op je Pixel-telefoon.
  2. Bel een alarmnummer.
  3. Tik op je scherm op Medisch, Brand of Politie.
  4. Dit is wat de telefonist bij de alarmcentrale hoort:
    • Dat het een geautomatiseerde spraakservice betreft.
    • Wat voor hulp je nodig hebt.
    • Je locatie (als je telefoon deze kan detecteren).

De telefonist hoort je informatie in de primaire taal van je regio. Als die taal niet werkt met tekst-naar-spraak, gebruikt je telefoon een vergelijkbare taal of Engels.