Video- of audiogesprekken voeren met Google Meet

Belangrijk: Dit artikel gaat over het oude bellen in Google Meet (voorheen Duo). Je kunt verouderde gesprekken gebruiken voor het volgende:

• 1-op-1-videogesprekken
  • Groepsgesprekken
  • Spraakoproepen

Meer informatie over de mogelijkheden van bellen en vergaderingen via Meet.

Tips:

• U heeft een mobiel data-abonnement of een wifi-verbinding nodig.
  • Gesprekken via mobiele data-abonnementen gebruiken geen belminuten. Er kunnen wel andere kosten in rekening worden gebracht.

Voordat je begint

Ontdek hoe u aan de slag kunt met het oude bellen in Google Meet.

Belangrijk: U kunt Google Meet gebruiken om te bellen op uw computer zonder dat uw telefoon aanstaat of in de buurt is.

Een video- of audiogesprek starten

1. Log op uw computer in op meet.google.com/calling/.
  2. Klik links op Gesprekken Camera.
  3. Selecteer een optie:
    • Als het nummer een opgeslagen contact is:
      1. Selecteer het contact.
      2. Klik op Audiogesprek  of Videogesprek Camera.
    • Als het nummer geen opgeslagen contact is:
      1. Klik op Een gesprek starten Camera.
      2. Geef een telefoonnummer of e-mailadres op.
      3. Klik op Audiogesprek  of Videogesprek Camera.

Een groepsvideogesprek starten

Een groepsvideogesprek mag maximaal 32 deelnemers hebben.

Belangrijk: U kunt groepsgesprekken alleen maken in Google Chrome M86 en hoger en Microsoft Edge v79 en hoger.

Een videogesprek starten met meerdere contacten

1. Log op uw computer in op meet.google.com/calling/.
  2. Klik op Groepslink maken.
    • Tip: U kunt de groep een naam geven. Iedereen in de groep kan de naam zien.
      1. Klik naast de groepsnaam op Bewerken .
      2. Geef een naam op.
      3. Klik op Opslaan.
  3. Klik op Personen toevoegen en dan Contacten selecteren.
  4. Klik rechtsboven op Toevoegen en dan Een gesprek starten Camera.

Een link delen om een groepsgesprek te starten

1. Log op uw computer in op meet.google.com/calling/.
  2. Klik op Groepslink maken.
    • Tip: U kunt de groep een naam geven. Iedereen in de groep kan de naam zien.
      1. Klik naast de groepsnaam op Bewerken .
      2. Geef een naam op.
      3. Klik op Opslaan.
  3. Klik onderaan op Kopiëren  of Sturen via e-mail .

Een groep verlaten

1. Log op uw computer in op meet.google.com/calling/.
  2. Klik onder Recente activiteit op de groep.
  3. Klik rechtsboven op Meer opties  en dan Meet-gespreksgeschiedenis verwijderen.
Verdachte groepen
Als u een groepsuitnodiging krijgt die geblokkeerde accounts of mensen van buiten uw contacten bevat, markeert Google Meet deze als verdacht. Google Meet geeft u geen informatie over groepsleden die u heeft geblokkeerd.

U kunt deelnemen aan de groep of de groep weigeren. Als u deelneemt, heft Google Meet de blokkering van mensen die u heeft geblokkeerd niet op.
Een groepslid verwijderen
  1. Log op uw computer in op meet.google.com/calling/.
  2. Klik onder Groepen op een groep.
  3. Klik rechtsboven op Meer opties  en dan Groepsleden bekijken.
  4. Klik op het groepslid dat u wilt verwijderen.
  5. Klik rechts op Meer opties en dan Verwijderen.

Tip: U kunt het groepslid ook blokkeren. Als de persoon die u heeft geblokkeerd op de oorspronkelijke link klikt om weer lid te worden van de groep, krijgt deze de melding dat de groep niet bestaat. De groepslink wordt vernieuwd voor alle anderen in de groep. Bekijk meer informatie over geblokkeerde nummers in groepsgesprekken.

Meet-gesprekken vanuit Berichten voor het web

1. Ga naar messages.google.com.
  2. Selecteer links een gesprek of klik op Chat starten.
  3. Klik rechtsboven op Video- of audiogesprek Camera.
  4. Klik op het nieuwe tabblad dat wordt geopend op Audiogesprek  of Videogesprek Camera.

Tip: Als u het icoon voor videobellen Camera niet ziet, is videobellen niet beschikbaar voor dat gesprek.