Blockera eller avblockera ett telefonnummer

Om du inte vill få samtal från ett visst telefonnummer går det att blockera. När numret försöker ringa dig avvisar telefonen samtalet automatiskt.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 6.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Blockera ett telefonnummer

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer följt av SamtalshistorikSenaste.
  3. Tryck på ett samtal från numret som du vill blockera.
  4. Tryck på Blockera/rapportera spam.

Tips! Om visuell röstbrevlåda är aktiverat går det inte att lämna ett röstmeddelande från ett blockerat nummer.  Läs mer om hur du aktiverar visuell röstbrevlåda.

Blockera okända nummer

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Inställningar följt av Blockerade nummer.
  4. Aktivera Okänd.

Då blockeras samtal från hemliga eller oidentifierade nummer.  Samtal från telefonnummer som inte finns bland dina kontakter kommer fortfarande fram.

Ta bort blockeringen av ett nummer

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer.
  3. Tryck på Inställningar följt av Blockerade nummer.
  4. Tryck på Rensa Rensa intill numret som du vill avblockera följt av Avblockera.

Tips! Samtal som du fick från det här telefonnumret medan det var blockerat visas inte i samtalshistoriken.