Bruk anrops-ID og beskyttelse mot uønskede anrop

Når du ringer eller mottar anrop og har slått på anrops-ID og beskyttelse mot uønskede anrop, kan du få informasjon om oppringere eller bedrifter som ikke står i kontaktlisten din, eller du kan bli varslet om mulige uønskede anrop.

For å bruke anrops-ID og beskyttelse mot uønskede anrop må telefonen muligens sende informasjon om anropene dine til Google.

Hvis noen utenfor kontaktlisten din ringer deg eller du ringer dem, sendes telefonnummeret til Google for å bidra til å identifisere navnet på anrops-ID-en til bedriften eller fastslå om anropet er uønsket.

Google henter ikke telefonnumre fra kontaktlisten din. Finn ut hvordan vi beskytter dataene dine.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 6.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slå anrops-ID og beskyttelse mot uønskede anrop av eller på igjen

Anrops-ID og beskyttelse mot uønskede anrop er på som standard. Du kan velge å slå det av.

For å bruke anrops-ID og beskyttelse mot uønskede anrop må telefonen muligens sende informasjon om anropene dine til Google. Det kontrollerer ikke hvorvidt nummeret ditt vises når du ringer til andre.

1. Åpne Telefon-appen på enheten din.
  2. Trykk på Flere alternativer Mer etterfulgt av Innstillinger etterfulgt av Nettsøppel- og anropsfilter.
  3. Slå Se anrops- og nettsøppel-ID på eller av.
  4. Valgfritt: For å blokkere uønskede anrop på telefonen, slå på «Filtrér useriøse anrop». Du mottar ikke varsler om tapte anrop eller talepostvarsler. Filtrerte anrop lagres imidlertid i anropsloggen, og du kan sjekke talepostkassen din.

Med Anrops-ID fra Google kan du se navnene på bedrifter og tjenester som har Google Min bedrift-oppføringer. Funksjonen ser også etter katalogtreff som viser oppringerinformasjon for jobb- eller skolekontoer. Anrops-ID-en kan vise en bedriftskategori.

For å endre navnet på jobb- eller skolekontoen din, kontakt administratoren din.

For å endre navnet eller telefonnummeret til bedriften din, oppdater bedriftsinformasjonen.

Slå på opplesing av anrops-ID

Slå på opplesing av anrops-ID for å få lest opp navnet eller nummeret til oppringere.
  1. Åpne Telefon-appen på enheten din.
  2. Trykk på Flere alternativer Mer og så Innstillinger og så Opplesing av anrops-ID og så Les opp anrops-ID.
  3. Velg et alternativ:
    • Alltid
    • Bare ved bruk av hodetelefoner
    • Aldri

Merk anrop som uønskede

Du kan merke alle anrop fra et nummer som ønskede for å unngå å få flere anrop fra det, og du kan rapportere uønskede oppringere.

1. Åpne Telefon-appen på enheten din.
  2. Trykk på Nylige Nylige nederst.
  3. Trykk på anropet du vil rapportere som uønsket.
  4. Trykk på Blokkér/rapportér som uønsket.

Tips: Du kan trykke og holde på anropet du vil rapportere som uønsket. Trykk deretter på Blokkér/rapportér som uønsket.

Gjenkjenn uønskede anrop
Hvis du ser «Sannsynligvis et useriøst anrop» eller «Useriøs»/«Nettsøppel» som anrops-ID, kan det hende anropet er uønsket. Du kan besvare anropet eller blokkere og rapportere nummeret.
Rapportér en feil i beskyttelsen mot uønskede anrop

Hvis et anrop fra noen du kjenner, er merket som uønsket, kan du melde fra om feilen. Fremtidige anrop til telefonen din fra dette nummeret blir ikke merket som uønskede.

1. Åpne Telefon-appen på enheten din.
  2. Trykk på Nylige anrop Nylige.
  3. Trykk på anropet som feilaktig er merket som uønsket.
  4. Trykk på Opphev blokkeringen etterfulgt av Opphev blokkeringen.

Bekreft eller del anrops-ID

Nå kan du dele informasjon om bedrifter du ringer eller som ringer deg. Denne informasjonen kan

• inkludere et bedriftsnavn eller en kategori
  • vises ved innkommende anrop
  • hjelpe andre med å finne ut mer om bedriften, skolen eller organisasjonen som ringer
Du kan bekrefte eller foreslå en ny anrops-ID.
  1. Åpne Telefon-appen på enheten din.
  2. Trykk på Nylige Nylige nederst.
  3. Trykk på Var dette en bedrift? eller Tilbakemelding om anrops-ID, og følg veiledningen.
  4. Trykk på Send inn.
    • Hvis du har bekreftet at telefonnummeret ikke er et bedriftsnummer, sendes ikke informasjonen til Google.
    • Informasjonen du sender inn, avslører ikke personopplysninger.

Slik endrer du valget etter at du har sendt inn en tilbakemelding:

1. Trykk og hold på samtalen du vil bruke, i Nylige-fanen.
  2. Velg Send tilbakemelding.