Soittajan tunnuksen ja häiriköintisuojan käyttäminen

Kun soitat tai vastaanotat puhelun soittajan tunnuksen ja häiriköintisuojan ollessa käytössä, voit saada lisätietoja soittajista tai yrityksistä, jotka eivät ole yhteystiedoissasi. Voit saada myös varoituksia mahdollisista häirikkösoittajista.

Jotta voit käyttää soittajan tunnusta tai häiriköintisuojaa, puhelimesi on ehkä lähetettävä puheluihisi liittyviä tietoja Googlelle.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 6.0:aa tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Soittajan tunnuksen ja häiriköintisuojan poistaminen käytöstä ja ottaminen takaisin käyttöön

Soittajan tunnus ja häiriköintisuoja on oletuksena käytössä. Voit halutessasi poistaa sen käytöstä.

Jotta voit käyttää soittajan tunnusta tai häiriköintisuojaa, puhelimesi on ehkä lähetettävä puheluihisi liittyviä tietoja Googlelle. Ominaisuus ei vaikuta siihen, näkevätkö soittamiesi puhelujen vastaanottajat numeroasi.

1. Avaa laitteen Puhelin-sovellus puhelin.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Soittajan tunnus ja häiriköinti.
  3. Ota Soittajan tunnus ja häiriköinti käyttöön tai poista se käytöstä.
  4. Valinnainen: Jos haluat estää häirikköpuheluita soimasta, valitse Suodata häirikköpuheluilta vaikuttavat puhelut. Et näe ilmoituksia vastaamattomista puheluista tai vastaajaviesteistä, mutta näet suodatetut puhelut soittohistoriassa ja voit tarkastaa saamasi vastaajaviestit.

Googlen soittajan tunnus näyttää niiden yritysten ja palveluntarjoajien nimet, joilla on yritystiedot Google My Businessissa. Se etsii myös osumia kaikista hakemistoista, jotka näyttävät soittajan tiedot työpaikan tai oppilaitoksen tilillä.

Jos haluat muuttaa nimeä, joka näkyy työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Puhelujen merkitseminen häiriköinniksi

Voit merkitä kaikki tietystä numerosta tulleet puhelut häiriköinniksi, jotta et saa enempää puheluja. Voit myös tehdä ilmoituksen häirikkösoittajasta.

1. Avaa laitteen Puhelin-sovellus puhelin.
  2. Valitse Viimeaikaiset puhelut Äskeiset.
  3. Napauta puhelua, jonka haluat ilmoittaa häiriköinniksi.
  4. Napauta Estä/ ilmoita häiriköinnistä. Sinulta kysytään, haluatko estää numeron.
  5. Napauta Ilmoita häirikköpuheluksi, jos tämä asetus on käytettävissä.
  6. Valitse Estä.
Häiriköintipuheluiden tunnistaminen

Jos soittajan tunnuksessa lukee Häirikkösoittaja tai Häiriköinti, puhelu saattaa olla häiriköintiä. Voit vastata puheluun tai voit estää sen ja ilmoittaa numeron.

Häiriköintisuojan tietojen virheestä ilmoittaminen

Jos tuntemasi henkilön puhelu on merkitty häiriköinniksi, voit ilmoittaa virheestä.

1. Avaa laitteen Puhelin-sovellus puhelin.
  2. Valitse Viimeaikaiset puhelut Äskeiset.
  3. Valitse puhelu, joka on merkitty virheellisesti häiriköinniksi.
  4. Valitse Poista numeron esto ja sitten Poista esto.

Tästä numerosta tulevia puheluja ei jatkossa merkitä häiriköinniksi.