Puheluasetusten muuttaminen

Voit vaihtaa puhelimen soittoäänen, muokata värinäasetuksia, pikavastauksia ja soittohistorian näyttötapaa.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 7.0:aa tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Ääni‑ ja värinäasetusten muokkaaminen

1. Avaa Puhelin-sovellus .
  2. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Äänet ja värinä.
    • Valitse jokin valmiista soittoäänistä napauttamalla Puhelimen soittoääni.
    • Jos haluat puhelimesi värisevän puhelun saapuessa, valitse Värinä myös puheluille.
    • Ota näppäinäänet käyttöön valitsemalla Näppäimistön näppäinäänet. (Jos tätä painiketta ei näy, valitse Näppäinäänet.)

Soittajien nimien muotoilun ja luetteloinnin muokkaaminen

Tärkeää: Soittajien nimien muokkaaminen ei ole mahdollista kaikilla kielillä.

1. Avaa Puhelin-sovellus .
  2. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Näyttöasetukset.
    • Valitse puheluiden lajittelutapa soittohistoriassa napauttamalla Lajitteluperuste.
    • Valitse tapa, jolla puhelin näyttää yhteystietojen nimet soittohistoriassa, napauttamalla Nimen muoto.

Vastaustekstin muokkaaminen

Jos et pysty vastaamaan puheluun, voit lähettää automaattisesti tekstiviestin. Voit muokata automaattisia tekstiviestejä seuraavasti:

1. Avaa Puhelin-sovellus .
  2. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Pikavastaukset.
  4. Napauta luettelossa olevaa vastausta.
  5. Muokkaa vastausta.
  6. Valitse OK.

Muiden asetusten muuttaminen

Soimiskertojen muuttaminen ennen vastaajaan siirtämistä
Monet operaattorit tarjoavat mahdollisuuden muuttaa soimisen kestoa tai soimiskertojen määrää ennen kuin saapuvat puhelut siirtyvät vastaajaan. Jos haluat muuttaa asetusta, ota yhteyttä puhelinoperaattoriin.

Jos et tiedä, miten voit ottaa yhteyttä mobiilioperaattoriin, voit tutustua operaattorin ohjeisiin.

TTY:n tai RTT:n käyttö puheluissa

Tekstituen käyttö puhelujen soittamisessa:

1. Avaa Puhelin-sovellus .
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Esteettömyys.
  4. Pääset puhelusta lähetettävän tekstin (RTT) asetuksiin valitsemalla Puhelusta lähetettävä teksti (RTT)
    • Voit sallia saapuvat puhelusta lähetettävät tekstit mutta piilottaa soittopainikkeen valitsemalla Ei näkyvissä.
    • Voit näyttää RTT-painikkeen puhelun aikana valitsemalla Näkyvissä puhelun aikana.
    • Jos haluat RTT-painikkeen näkyvän aina, valitse Aina näkyvissä.

Lue lisää puhelusta lähetettävän tekstin käytöstä.

Jos puhelin ei tue RTT:tä, voit käyttää TTY-tilaa. Voit ottaa TTY-tila käyttöön valitsemalla TTY-tila ja jokin seuraavista:

• Voit kuunnella ja puhua puheluita ilman tekstitukea valitsemalla TTY pois käytöstä.
  • Jos haluat käyttää kirjoitettua tekstiä molempiin suuntiin, valitse TTY täynnä.
  • Jos haluat kirjoittaa tekstiä ja kuunnella toisen henkilön vastauksen puheena, valitse TTY HCO.
  • Jos haluat puhua itse ja lukea toisen henkilön vastauksen tekstinä, valitse TTY VCO.

Vinkki: Jos et ole varma, voitko käyttää TTY:tä tai RTT:tä puhelimesi ja palvelupakettisi kanssa, tarkista asia operaattorilta.

Lähellä olevien paikkojen haun poistaminen käytöstä

Jos haluat hakea lähellä olevia paikkoja Puhelin-sovelluksessa, myönnä Puhelin-sovellukselle sijaintisi käyttölupa.

1. Avaa Puhelin-sovellus .
  2. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Asetukset Ja sitten Lähellä olevat paikat.
  3. Valitse näytön yläreunasta Lähellä olevat paikat.

Vinkki: Jos Google-tili-kohdassa näkyy Sijainnin käyttöoikeus on evätty, napauta tekstiä.

Ohjeita puhelujen soittamiseen matkoilla

Kotimaan vaihtaminen

Puhelin-sovellus määrittää kotimaan automaattisesti puhelinnumeron perusteella. Voit vaihtaa kotimaata näin:

1. Avaa Puhelin-sovellus .
  2. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Asetukset Ja sitten Puhelut Ja sitten Avustettu soittaminen.
  3. Valitse Oletuskotimaa.
  4. Valitse maa.
  5. Valitse Tallenna.

Maakoodien automaattisen lisäämisen lopettaminen

1. Avaa Puhelin-sovellus .
  2. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Asetukset Ja sitten Puhelut Ja sitten Avustettu soittaminen.
  3. Poista käytöstä Avustettu soittaminen.
Selkeä-ääniset puhelut päälle tai pois päältä

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä Pixel 7:llä ja uudemmilla malleilla, myös Foldilla.

Tärkeää: Tämä ominaisuus riippuu puhelun kaistanleveydestä, eikä se välttämättä ole saatavilla kaikille puheluille.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni ja värinä ja sitten Selkeä-ääniset puhelut.
  3. Laita Käytä Selkeä-äänisiä puheluita päälle tai pois päältä.