Bellen via wifi

In bepaalde gevallen kun je mensen bellen via een wifi-verbinding in plaats van een mobiele provider. Niet alle providers ondersteunen bellen via wifi.

Voordat je via wifi kunt bellen, moet je de functie inschakelen in de instellingen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 6.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Bellen via wifi inschakelen

Belangrijk: Omdat er extra kosten in rekening kunnen worden gebracht voor bellen via wifi, kun je het beste contact opnemen met je mobiele provider voor meer informatie.

Bellen via wifi van de mobiele provider gebruiken

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik op Meer Meer En dan Instellingen.
  3. Tik op Gesprekken.
  4. Tik op Bellen via wifi. Als deze optie niet wordt weergegeven, ondersteunt je provider deze functie niet.
    • Bij sommige providers kun je bellen zonder wifi-verbinding.
    • Als je provider geen ondersteuning voor bellen via wifi biedt, kun je als alternatief een VoIP-service gebruiken.

Iemand bellen via wifi

Zodra je bellen via wifi hebt ingesteld, kun je gewoon bellen maar dan via wifi. Als je bent verbonden met internet, wordt 'Internetoproep' of 'Bellen via wifi' weergegeven op het meldingsscherm.

Als je geen wifi-verbinding hebt, worden gesprekken uitgevoerd via je mobiele provider (als je die hebt).