Jotkin puhelimen kansinäytön ominaisuudet eivät ehkä toimi avustavan teknologian kanssa. Jos näin käy, avaa puhelin ja käytä päänäyttöä. Valmistaja pyrkii korjaamaan ongelmaa.

Puhelujen soittaminen ja vastaanottaminen

Voit soittaa puheluita Puhelin-sovelluksella ja muilla sovelluksilla tai widgeteillä, jotka näyttävät yhteystietoja.

Kun näet puhelinnumeron, voit yleensä soittaa siihen koskettamalla sitä. Joissakin tilanteissa voit myös kopioida Google Chromessa alleviivatun puhelinnumeron näppäimistölle koskettamalla sitä.

Jos sinulla ei ole Puhelin-sovellusta, lataa se Play Kaupasta.

• Jos et voit ladata Puhelin-sovellusta, laitettasi ei välttämättä tueta.
  • Kun olet ladannut sovelluksen, aseta se oletuspuhelinsovellukseksi kehotteiden mukaisesti.
Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 7.0:aa tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Soittaminen

Tärkeää: Jotta voit käyttää puhelinsovellusta, sinun on hyväksyttävä kehote asettaa se oletukseksi.
  1. Avaa puhelimen Puhelin-sovellus
  2. Valitse, kenelle haluat soittaa:
    • Syötä numero valitsemalla Näppäimistö Näppäimistö.
    • Valitse tallennettu yhteystieto napauttamalla Yhteystiedot Yhteystiedot. Voimme näyttää ehdotettuja yhteystietoja soittohistorian perusteella.
    • Valitse jokin viimeksi käyttämistäsi numeroista napauttamalla Äskeiset Äskeiset.
    • Valitse suosikkeihin tallennettu yhteystieto valitsemalla Suosikit Pikavalinta.
  3. Valitse Soita puhelin.
  4. Kun haluat lopettaa puhelun, valitse Lopeta puhelu lopetuspainike. Jos puhelu on pienennetty, vedä puhelukupla näytön oikeaan alareunaan.

Vinkki: Tietyt tuetut operaattorit ja laitteet tukevat myös videopuhelujen, videopuhelinneuvotteluiden tai RTT-puhelujen soittamista. Lue lisää videopuhelujen tai RTT-puhelujen soittamisesta.

Puheluun vastaaminen tai sen hylkääminen

Puhelun saapuessa soittajan numero, kontaktin nimi tai soittajan tunnus näkyvät näytöllä. Jos Google voi vahvistaa puhelinnumeron, soittajan nimen tai numeron yläpuolella näkyy  Vahvistettu.

• Voit vastata puheluun pyyhkäisemällä valkoisen ympyrän näytön yläosaan, kun puhelin on lukittuna, tai valitsemalla Vastaa.
  • Voit hylätä puhelun pyyhkäisemällä valkoisen ympyrän näytön alaosaan, kun puhelin on lukittuna, tai valitsemalla Hylkää. Soittaja voi jättää siihen viestin hylättyäsi puhelun.
  • Jos haluat hylätä puhelun ja lähettää soittajalle tekstiviestin, pyyhkäise Viesti-kuvakkeesta Uusi viesti ylöspäin.

Vinkkejä:

• Jos vastaat puheluun toisen puhelun aikana, ensimmäinen puhelu siirretään pitoon.
  • Jos Google Assistant on päällä, voit vastata puheluun tai hylätä sen äänikomennoilla. Voit sanoa
    • "Hey Google, answer the call."
    • "Hey Google, reject the call."

Puhelutoimintojen käyttäminen

Voit käyttää näitä toimintoja puhelun aikana:
  • Avaa näppäimistö valitsemalla Näppäimistö Näppäimistö.
  • Ota kuulokkeet, kaiutin tai yhdistetty Bluetooth-kuulokemikrofoni käyttöön valitsemalla Kaiutin Kaiutin.
  • Mykistä puhelu tai poista mykistys valitsemalla Mykistä Mykistäminen.
  • Keskeytä puhelu sulkematta sitä valitsemalla Pitoon Pitoon. Jatka puhelua valitsemalla "Pitoon" uudelleen.
  • Siirry puhelusta toiseen valitsemalla Vaihda Vaihtaminen. Muut puhelut asetetaan pitoon.
  • Yhdistä käynnissä olevat puhelut samaan puhelinneuvotteluun valitsemalla Yhdistä puhelut Puheluiden yhdistäminen.
  • Pienennä puhelu siirtymällä aloitusnäytölle. Lue lisää puhelimella siirtymisestä.
    • Siirrä puhelukuplaa vetämällä.
    • Piilota puhelukupla vetämällä se näytön alareunan Piilota-kohtaan.
  • Tietyt operaattorit ja laitteet tukevat myös näitä toimintoja:
    • Videopuheluun vaihtaminen: Valitse Videopuhelu Videopuhelu.
    • Aktiivisen puhelun siirtäminen toiseen numeroon:
      1. Valitse puhelun aikana Lisää puhelu Lisää.
      2. Lisää puhelinnumero.
      3. Valitse Soita puhelin.
      4. Kun puhelu yhdistyy, valitse Siirrä . Puhelusi siirtyy vaiheessa 2 lisäämääsi numeroon.