Läs mer om hur dina kontaktuppgifter förblir privata med Spam och nummerpresentatör

Med funktionen Spam och nummerpresentatör får du

• information om uppringare eller företag som inte finns bland dina kontakter
  • varningar om potentiella spamsamtal.

Google samlar in olika indikationer om samtal för att visa rätt företagsnamn på nummerpresentatören och undvika bedrägerier i Googles produkter.

Google samlar endast in telefonnummer för uppringare och mottagare som inte finns bland dina kontakter för sådana bedömningar. Google hämtar inte telefonnummer från kontaktlistan. Google lämnar inte ut de telefonnummer vi hämtar eller tillhörande data till våra affärspartner.

Läs mer om hur nummerpresentatör och spamskydd fungerar
  • När du eller andra användare markerar ett telefonnummer som spam använder Google den informationen för att avgöra om samtalet sannolikt är spam eller inte. Om du får ett samtal som Google bedömer som sannolikt spam blir du varnad på skärmen för inkommande samtal genom att det potentiella spamsamtalet markeras.
  • Du och andra användare kan även rapportera ett företagsnamn eller en företagskategori för att alla deras samtal ska markeras. Google sammanställer dessa rapporter för att göra en bedömning av företagets telefonnummer och tilldela företaget ett namn i nummerpresentatören. När du ringer eller tar emot ett telefonsamtal visar Google företagets namn på nummerpresentatören.
Läs mer om hur du har kontrollen

Du kan när som helst välja bort aviseringar för Spam och nummerpresentatör. Om du väljer bort detta

• får du inga varningar om potentiella spamsamtal
  • samlar inte Google in telefonnummer från uppringare eller mottagare
  • går det inte att se nummerpresentatörer som visas
  • kan du inte ge feedback om nummerpresentatörer.

Så här inaktiverar du Spam och nummerpresentatör:

1. Öppna appen Telefon på enheten.
  2. Tryck på Fler alternativ Mer följt av Inställningar följt av Spam- och samtalsfiltrering.
  3. Inaktivera Visa uppringare och spam-ID.