Läs mer om hur smarta funktioner skyddar din data

När du ringer ett företag med en telefonmeny visar Direct My Call vad den automatiska rösttjänsten säger på skärmen och vilka alternativ det finns att välja bland. Vissa samtal kan även visa menyalternativ innan de läses upp. Läs mer om att använda Direct My Call.

När du ringer ett företag och blir placerad i kö kan du spara tid genom att låta Google-assistenten vänta åt dig. Google-assistenten meddelar dig när en supportrepresentant svarar. Läs mer om att aktivera Hold for Me under ett samtal.

När Visa menyalternativ snabbare är aktiverat skickas kanske numret du ringer till Google för att ge dig de senaste menyalternativen. Inga identifierare som är kopplade till dig eller enheten skickas med numret. Av integritetsskäl skickas inget ljud och inga samtalsuppgifter till Google om du inte frivilligt väljer att dela inspelningen och transkriptionen efter samtalet för att förbättra Hold for Me eller Direct My Call.

Läs mer om hur Hold for Me fungerar

När du använder Hold for Me spelas ljudet från företaget in och du får en transkription av det som sägs. Supportrepresentanten som svarar får höra ett kort meddelande om att samtalet spelas in och kopplas till dig. Telefonen vibrerar, ett ljud hörs och ett meddelande om att samtalet har kopplats visas på skärmen. Inspelningen avbryts när du återupptar samtalet.

Läs mer om hur Direct My Call fungerar

När du använder Direct My Call visas en transkription av automatiska meddelanden i realtid och menyalternativ i appen Telefon. När du aktiverar Snabbare menyalternativ med Direct My Call kan vissa företag visa menyalternativ innan de läses upp.

Inställningen Snabbare menyalternativ fungerar bara om Google har samtalsdata från företaget.

Dela data med Google för att förbättra Hold for Me och Direct My Call

Efter samtalet kan du välja att dela data från Hold for Me och Direct My Call för att hjälpa Google att förbättra funktionerna. Om du vill dela data utan identifierare som är kopplade till dig skickar du uppgifterna som Google-användare. Uppgifterna kan komma att granskas av människor i syfte att förbättra maskininlärningen i Hold for Me och Direct My Call.

Om du använder Hold for Me eller Direct My Call och väljer att dela samtalsdata med Google ger du Google åtkomst till följande:

• en inspelning och transkription av samtalet från att du aktiverade Hold for Me fram till att du återupptog samtalet
  • systemloggar, som diagnostisk data
  • företagets telefonnummer
  • hälsningsmeddelanden och yppanden i samtalet
Tillgänglighet i olika länder och på olika språk
Hold for Me och Direct My Call är för närvarande tillgängliga i följande länder och på följande språk:
  • Hold For Me:
    • Australien, på engelska
    • Kanada, på engelska
    • Japan, på engelska och japanska
    • Förenade kungariket, på engelska
    • USA, på engelska.
  • Direct My Call:
    • Förenade kungariket, på engelska
    • USA, på engelska.
Så här skyddar vi din data

Ljudet bearbetas lokalt på enheten och inga inspelningar eller transkriptioner skickas till Google om du inte väljer att dela samtalsdata för att förbättra funktionen.

Du kan lyssna på inspelningen och läsa transkriptionen innan du bestämmer dig för om du vill dela din samtalsdata med Google.

Samtalsdata lagras bara på Googles servrar i 180 dagar. Du kan när som helst radera inspelningar som du delat med Google. Öppna Min aktivitet och klicka på Radera under Delat ljud från Hold for Me eller Delat ljud från Direct My Call.

Om du väljer att inte dela data raderas inspelningen och transkriptionen från enheten 48 timmar efter samtalet.

Google samlar in diagnostikdata om din interaktion med företagets telefonnummer. Detta omfattar bland annat hur bra samtalet gick och hur exakta våra förslag var. Den här informationen länkas inte till dig eller dina identifierare.

Aktivera eller inaktivera Hold for Me och Direct My Call

Aktivera eller inaktivera Hold for Me

Obs! När du har aktiverat inställningen måste du även aktivera Hold for Me i varje samtal där du vill att Google-assistenten ska vänta åt dig. Läs mer om hur du aktiverar Hold for Me under ett samtal.

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer och sedan Inställningar .
  3. Tryck på Hold for Me.
  4. Aktivera eller inaktivera Hold for Me.

Aktivera eller inaktivera Direct My Call

1. Öppna appen Telefon .
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar
  3. Tryck på Direct My Call.
  4. Aktivera eller inaktivera Direct My Call.