Meer informatie over slimme functies die je gegevens beveiligen

Als je een bedrijf met een telefoonmenu belt, toont Direct My Call op het scherm wat de geautomatiseerde stem zegt en welke opties je hebt om uit te kiezen. Bij sommige gesprekken worden al menuopties getoond voordat ze worden uitgesproken. Meer informatie over hoe je Direct My Call gebruikt

Als je een bedrijf belt en in de wacht wordt gezet, kun je tijd besparen en de Google Assistent voor je laten wachten. De Google Assistent laat het je weten als een supportmedewerker klaar is om je te woord te staan. Meer informatie over hoe je Voor mij in de wacht staan aanzet tijdens een gesprek

Het nummer dat je belt, kan naar Google worden gestuurd als Menuopties sneller bekijken aanstaat, zodat de nieuwste opties in telefoonmenu's worden getoond. Er worden geen ID's van jou of je apparaat meegestuurd met het nummer. Ter bescherming van je privacy worden audio- en gespreksgegevens niet naar Google gestuurd, tenzij je er vrijwillig voor kiest je audio en transcript na afloop van het gesprek te delen om de functie Voor mij in de wacht staan of Direct My Call te verbeteren.

Meer informatie over de werking van Voor mij in de wacht staan

Als je Voor mij in de wacht staan gebruikt, registreert de app Telefoon de audio van het bedrijf en zie je een transcript van wat er wordt gezegd. Als een supportmedewerker deelneemt aan het gesprek, klinkt er voordat de verbinding met jou tot stand komt een korte kennisgeving dat het gesprek in de wacht wordt opgenomen. Je telefoon trilt, laat een geluid horen en geeft een melding weer op het scherm dat je uit de wacht bent gehaald. Als je terugkeert naar het telefoongesprek, stopt de opname.

Meer informatie over hoe Direct My Call werkt

Als je Direct My Call gebruikt, laat de app Telefoon een realtime transcript zien van automatische berichten en menuopties. Als je 'Snellere menuopties' aanzet met Direct My Call, laten sommige bedrijven de menuopties al zien voordat ze worden uitgesproken.

De instelling 'Snellere menuopties' werkt alleen als Google gespreksgegevens van het bedrijf heeft.

Gegevens met Google delen voor een betere werking van Voor mij in de wacht staan en Direct My Call

Na een gesprek kun je ervoor kiezen je gegevens van Voor mij in de wacht staan en Direct My Call te delen zodat Google beide functies kan verbeteren. Als je je gegevens wilt delen zonder ID's die aan jou zijn gekoppeld, dien je je gegevens in als Google-gebruiker. De gegevens kunnen worden bekeken door mensen om de machinelearning-technologie achter Voor mij in de wacht staan en Direct My Call te verbeteren.

Als je Voor mij in de wacht staan of Direct My Call gebruikt en ervoor kiest je gespreksgegevens met Google te delen, geef je Google toegang tot het volgende:

• Een opname en transcript van het gesprek vanaf het moment dat je Voor mij in de wacht staan aanzet tot je terugkeert naar het gesprek
  • Systeemlogboeken, zoals diagnostische gegevens
  • Het telefoonnummer van het bedrijf
  • De begroeting en kennisgevingen die tijdens het gesprek zijn afgespeeld
Beschikbaarheid per land en taal
Voor mij in de wacht staan en Direct My Call zijn nu beschikbaar in de volgende landen en talen:
  • Voor mij in de wacht staan:
    • Australië, in het Engels
    • Canada, in het Engels
    • Japan, in het Engels en Japans
    • Verenigd Koninkrijk, in het Engels
    • Verenigde Staten, in het Engels
  • Direct My Call:
    • Verenigd Koninkrijk, in het Engels
    • Verenigde Staten, in het Engels
Hoe we je gegevens beschermen

Audio wordt op je apparaat verwerkt. Er worden geen audio-opnamen of transcripts naar Google gestuurd, tenzij je ervoor kiest je gespreksgegevens te delen om deze functie te verbeteren.

Je kunt de audio-opname beluisteren en het transcript bekijken voordat je besluit of je de gespreksgegevens wilt delen met Google.

Gespreksgegevens worden 180 dagen lang opgeslagen op de servers van Google. Je kunt opnamen die je met Google deelt altijd verwijderen. Ga naar Mijn activiteit en klik onder 'Gedeelde audio van Voor mij in de wacht staan' of 'Gedeelde audio van Direct My Call' op Verwijderen.

Als je ervoor kiest je gegevens niet te delen, worden de audio-opname en het transcript 48 uur na afloop van het gesprek van het apparaat verwijderd.

Google verzamelt diagnostische gegevens over je interactie met het zakelijke telefoonnummer. Zo houden we onder meer bij of het gesprek succesvol is of niet en hoe nauwkeurig onze voorspellingen zijn. Geen van deze gegevens wordt gekoppeld aan jou of je ID's.

Voor mij in de wacht staan en Direct My Call aan- of uitzetten

Voor mij in de wacht staan aan- of uitzetten

Belangrijk : Nadat je de instelling hebt ingeschakeld, moet je Hold for Me ook voor elk gesprek inschakelen, zodat de Google Assistent voor je wacht als iemand je in de wacht heeft gezet. Meer informatie over hoe je Hold for Me inschakelt tijdens een gesprek

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Hold for Me.
  4. Zet Hold for Me aan of uit.

Direct My Call aan- of uitzetten

1. Open de app Telefoon .
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Direct My Call.
  4. Zet Direct My Call aan of uit.