Rapportera obehöriga debiteringar

Om du ser debiteringar på din betalningsprofil, eller kredit- eller bankkortsutdrag som du inte tror att du har gjort, kan du testa följande innan du kontaktar Google.

Kontrollera att debiteringen kom från Google

Avgifter för Googles produkter eller tjänster visas på kontoutdraget med ”Google”.

Om det är ett köp på Google Play använder du felsökningsverktyget för okända transaktioner i Play

Alla köp på Google Play visas i kontoutdraget som något av följande:

• GOOGLE*Apputvecklarens namn för Android-appar
  • GOOGLE*Appens namn för Android-appar
  • GOOGLE*Innehållstyp, till exempel GOOGLE*Böcker

Om debiteringen inte har något av formaten ovan kommer den inte från Google. Om du vill veta mer kan du kontakta din betalningsleverantör, till exempel din bank eller kortutgivare.

Kontrollera vanliga problem

Dessa vanliga problem antas ofta vara obehöriga debiteringar:

• Familj och vänner: Kontrollera om familj eller vänner som har tillgång till ditt kort eller konto har köpt något.
  • Annullerade beställningar: Om du annullerade beställningen nyligen kanske du ändå ser en upplupen kostnad. Beloppet försvinner efter en kort tidsperiod när annulleringen behandlats.
  • Dubblerade debiteringar: Med vissa inköp ser du kanske ett väntande godkännande i samma belopp som avgiften. Det bör försvinna inom några dagar.
    Om du ändå tror att du har debiterats två gånger för något loggar du in på Prenumerationer och tjänster och kontrollerar att du inte har några dubbla beställningar.
  • Nyligen tillagda betalningsmetoder: När du lägger till en betalningsmetod i din betalningsprofil, till exempel ett nytt kort, kan det hända att du får en liten väntande transaktion i ditt kontoutdrag. Det här är en tillfällig auktorisering som du inte debiteras för.

Hitta din köphistorik på Google

Det är lätt att glömma ett köp du har gjort. Innan du rapporterar en debitering som obehörig bör du jämföra Google-köphistoriken med debiteringarna på ditt kort- eller kontoutdrag för att påminna dig om köp du kan ha glömt.

För att få Googles köphistorik:

1. Logga in på prenumerationer och tjänster på Google betalningar.
  2. Klicka på de enskilda prenumerationerna och tjänsterna för att visa transaktioner för produkten.

Kontrollera dina prenumerationer

Kontrollera att debiteringen inte kom från en prenumeration som du eller en familjemedlem har registrerat.

Hitta, redigera eller säga upp dina prenumerationer.

Vad du ska göra när du har hittat en obehörig debitering

Rapportera den obehöriga debiteringen

Om du fortfarande inte känner igen debiteringen och anser att den är bedräglig ska du rapportera det till oss. Kontakta din bank om debiteringen inte är från Google.

När du har rapporterat debiteringen kan du kontrollera statusen för din anmälan.

Byta lösenord

Om du delar din enhet med andra (t.ex. ett ungt barn) eller misstänker att någon har ditt lösenord ska du ändra eller återställ ditt lösenord.