Ongeautoriseerde transacties melden

Als u kosten in uw betalingsprofiel of uw creditcard- of bankafschrift aantreft die volgens u niet door u zijn gemaakt, probeert u het volgende voordat u contact opneemt met Google.

Controleer of de kosten van Google afkomstig zijn

De kosten voor producten of services van Google die op uw bankafschrift staan, beginnen met 'Google'.

Ga naar de probleemoplosser voor niet-herkende transacties van Play als het gaat om een Google Play-aankoop.

Alle Google Play-aankopen hebben deze vermeldingen op uw afschrift:

• 'GOOGLE*naam app-ontwikkelaar' (voor Android-apps)
  • 'GOOGLE*app-naam' (voor Android-apps)
  • 'GOOGLE*contenttype', bijvoorbeeld 'GOOGLE*Boeken'

Als de transactie niet een van deze indelingen heeft, is de afschrijving niet afkomstig van Google. Neem voor meer informatie contact op met uw betalingsverwerker, zoals uw bank of kaartuitgever.

Check op veelvoorkomende problemen

Hieronder vindt u een aantal gevallen waarin een afschrijving vaak wordt aangezien voor een ongeautoriseerde afschrijving.

• Familie en vrienden: Controleer of familieleden of vrienden met toegang tot uw kaart of account iets hebben gekocht.
  • Geannuleerde bestellingen: Als u onlangs een bestelling heeft geannuleerd, is er mogelijk een afschrijving die nog in behandeling is. Het bedrag verdwijnt na korte tijd als de annulering is verwerkt.
  • Dubbele afschrijvingen: Bij sommige aankopen vindt u misschien een reservering die in behandeling is, met hetzelfde bedrag als de afschrijving. De afschrijving verdwijnt normaal gesproken binnen enkele dagen.
    Als u nog steeds denkt dat een bedrag 2 keer in rekening is gebracht, logt u in bij Abonnementen en services en checkt u of er dubbele bestellingen zijn.
  • Onlangs toegevoegde betaalmethoden: Als u een betaalmethode toevoegt aan uw betalingsprofiel, zoals een nieuwe kaart, vindt u op uw bankrekening misschien een kleine transactie die in behandeling is. Dit is een tijdelijke machtiging die niet in rekening wordt gebracht.

Uw Google-transactieoverzicht zoeken

Een aankoop bent u zo vergeten. Vergelijk, voordat u een ongeautoriseerde afschrijving rapporteert, uw Google-transactieoverzicht met de afschrijvingen op uw betaalkaart- of bankafschrift om na te gaan of u geen aankopen bent vergeten.

Uw Google-transactieoverzicht weergeven:

1. Log in bij Abonnementen en services van het Google-betalingscentrum.
  2. Klik op de afzonderlijke abonnementen en services om de transacties voor dat product op te halen.

Controleer uw abonnementen

Check of de afschrijving niet te maken heeft met een abonnement van u of een gezinslid.

Uw abonnementen zoeken, bewerken of opzeggen

Wat u moet doen als u een ongeautoriseerde transactie heeft gevonden

De ongeautoriseerde transactie melden

Als u de transactie niet herkent en u denkt nog steeds dat er ten onrechte kosten in rekening zijn gebracht, meldt u het aan ons. Als de kosten niet van Google afkomstig zijn, neemt u contact op met uw bank.

Nadat u de transactie heeft gemeld, kunt u de status van uw melding volgen.

Uw wachtwoord wijzigen

Als u uw apparaat met anderen deelt (zoals een jong kind) of als u vermoedt dat iemand uw wachtwoord heeft, moet u uw wachtwoord wijzigen of resetten.