Luvattomista veloituksista ilmoittaminen

Jos maksuprofiilissasi tai credit‑ tai debit-korttisi tiliotteessa näkyy veloituksia, jotka eivät mielestäsi liity tekemiisi ostoksiin tai tilauksiin, noudata seuraavia ohjeita, ennen kuin otat yhteyttä Googleen.

Tarkista, että veloittajana on Google

Googlen tuotteiden tai palveluiden veloitukset näkyvät kortin tiliotteessa nimellä, joka alkaa "Google".

Jos kyseessä on Google Play ‐ostos, siirry Playn tunnistamattomien tapahtumien vianetsintään

Kaikki Google Play ‐ostokset näkyvät tiliotteella seuraavilla nimillä:

• GOOGLE*Sovelluksen kehittäjän nimi (Android-sovellukset)
  • GOOGLE*Sovelluksen nimi (Android-sovellukset)
  • GOOGLE*Sisältötyyppi (esim. GOOGLE*Kirjat)

Jos veloitus ei ole näissä muodoissa, se ei ole peräisin Googlelta. Ota yhteyttä maksupalveluntarjoajaasi, kuten pankkiin tai kortin myöntäjään, saadaksesi lisätietoja.

Tarkista yleisimmät syyt

Nämä yleiset syyt tulkitaan usein vahingossa luvattomiksi veloituksiksi:

• Perhe ja ystävät: Jos perheenjäsenelläsi tai ystävälläsi on oikeus käyttää korttiasi tai tiliäsi, kysy, onko hän tehnyt niillä ostoksia.
  • Perutut tilaukset: Jos olet perunut tilauksen äskettäin, sitä koskeva odottava veloitus voi edelleen näkyä maksuprofiilissasi. Summa poistuu näkyvistä jonkin ajan kuluttua, kun peruutus on käsitelty.
  • Kaksoisveloitukset: Joissakin ostoksissa voi näkyä veloitettavaa summaa vastaava odottava valtuutusmaksu. Sen pitäisi poistua muutaman päivän kuluessa.
    Jos tästä huolimatta uskot, että sinulta on veloitettu jokin maksu kaksi kertaa, kirjaudu sisään Tilaukset ja palvelut ‑osioon ja tarkista, ettet ole tehnyt samaa tilausta kahdesti.
  • Äskettäin lisätyt maksutavat: Kun lisäät maksuprofiiliisi uuden maksutavan, kuten uuden kortin, tiliotteessasi voi näkyä pieni odottava tapahtuma. Tämä on väliaikainen valtuutusmaksu, jota ei veloiteta sinulta.

Aiempien Google-ostosten löytäminen

Aiemmat ostokset unohtuvat helposti. Ennen kuin teet ilmoituksen luvattomasta maksusta, vertaa aiempien ostosten luetteloa korttisi tai pankkitilisi tiliotteen veloituksiin. Näin varmistat, ettet ole unohtanut yhtäkään aiempaa ostosta.

Näin löydät aiemmat ostokset Googlesta:

1. Kirjaudu Google‑maksujen tilauksiin ja palveluihin.
  2. Näet yksittäisen tilauksen tai palvelun tilitapahtumat valitsemalla kyseisen tuotteen.

Tarkista tilauksesi

Varmista, ettei veloitus liity tilaukseen, jonka sinä tai perheenjäsenesi olette tehneet.

Tilausten löytäminen, muokkaaminen tai peruminen

Mitä tehdä luvattoman veloituksen löytämisen jälkeen?

Tee ilmoitus luvattomasta veloituksesta

Jos edelleen uskot, että sinulta on veloitettu jokin maksu vilpillisesti, ilmoita siitä meille. Jos veloittaja ei ole Google, ota yhteyttä pankkiisi.

Kun olet ilmoittanut veloituksesta, voit seurata sen käsittelyä.

Vaihda salasanasi

Jos jaat laitteesi muiden, esimerkiksi lapsesi, kanssa tai epäilet, että salasanasi on päätynyt vääriin käsiin, vaihda salasanasi.