Informar de càrrecs no autoritzats

Si trobes càrrecs al teu perfil de pagaments o a l'extracte de la targeta de crèdit o de dèbit que creus que no has fet tu, prova el següent abans de contactar amb Google.

Comprovar que el càrrec provingui de Google

Els càrrecs de productes i serveis de Google figuren a l'extracte de la targeta amb la paraula "Google" al principi.

Si es tracta d'una compra de Google Play, ves a l'eina de resolució de problemes relacionats amb transaccions no reconegudes de Google Play.

Totes les compres de Google Play es mostren a l'extracte amb aquests noms:

• "GOOGLE*Nom del desenvolupador de l'aplicació", per a aplicacions Android
  • "'GOOGLE*Nom de l'aplicació", per a aplicacions Android
  • "GOOGLE*Tipus de contingut", per exemple: "GOOGLE*Llibres"

Si el càrrec no té cap d'aquests formats, vol dir que no prové de Google. Per obtenir més informació, contacta amb el teu proveïdor de pagament, com ara el banc o l'emissor de la targeta.

Comprovar els problemes habituals

Aquests problemes habituals sovint es confonen amb càrrecs no autoritzats:

• Familiars i amics: comprova si algun familiar o amic que tingui accés a la teva targeta o al teu compte ha comprat alguna cosa.
  • Comandes cancel·lades: si has cancel·lat una comanda recentment, és possible que encara trobis un càrrec pendent. Un cop processada la cancel·lació, l'import no tardarà a desaparèixer.
  • Càrrecs duplicats: amb algunes compres, és possible que hi hagi una autorització pendent amb el mateix import que el càrrec, però desapareixerà al cap d'uns dies.
    Si encara creus que se t'ha cobrat dues vegades per la mateixa compra, inicia la sessió a Subscripcions i serveis i consulta les comandes per confirmar si n'hi ha de duplicades.
  • Formes de pagament afegides recentment: quan afegeixes una forma de pagament al perfil de pagaments, com ara una targeta nova, és possible que vegis una petita transacció pendent a l'extracte bancari. Es tracta d'una autorització temporal i no se't farà cap càrrec.

Cercar l'historial de compres de Google

És fàcil oblidar-se de les compres que fem. Abans d'informar sobre un càrrec no autoritzat, compara l'historial de compres de Google amb els càrrecs que figuren al teu extracte bancari o de la targeta per comprovar si te n'has oblidat de cap.

Per obtenir l'historial de compres de Google:

1. Inicia la sessió a Subscripcions i serveis de Google Payments.
  2. Fes clic en una subscripció o un servei concret per veure les transaccions del producte corresponent.

Comprovar les subscripcions

Assegura't que el càrrec no sigui d'una subscripció teva o d'algun familiar.

Cercar, editar o cancel·lar les subscripcions.

Què cal fer després de trobar un càrrec no autoritzat?

Informar del càrrec no autoritzat

Si segueixes sense reconèixer el càrrec i creus que és fraudulent, informa'ns-en. Si el càrrec no és de Google, contacta amb el banc.

Després d'informar sobre el càrrec pots consultar l'estat de la reclamació que ens has enviat.

Canviar la contrasenya

Si comparteixes el dispositiu amb altres persones (com ara un nen petit) o creus que algú té la teva contrasenya, canvia-la o restableix-la.