Identifiera falska e-postmeddelanden från Google betalningscenter

Google skickar aldrig ut e-postmeddelanden där du ombes att uppge personliga uppgifter. Om du får ett e-postmeddelande med begäran om sådana uppgifter är det sannolikt ett falskt e-postmeddelande från någon som utger sig för att vara Google.

Uppgifter som Google inte begär via e-post

• användarnamn och lösenord
  • personnummer
  • bankkontonummer
  • pinkoder (personliga identifieringsnummer)
  • kreditkortsnummer
  • din mammas flicknamn
  • din födelsedag

Jag har fått ett misstänkt e-postmeddelande

Om du får ett misstänkt e-postmeddelande ska du inte ge avsändaren någon information, ladda ned några bilagor eller klicka på några länkar.

Om avsändaren utger sig för att vara Google ska du rapportera det.