Återaktivera en tjänst som stängts av på grund av obetalda fakturor

Om du har obetalda fakturor för en Google-tjänst kan meddelandet ”Din tjänst är avbruten på grund av obetalda fakturor” visas när du loggar in i tjänsten. Du måste betala dina förfallna fakturor för att återaktivera den avstängda tjänsten.

Så här betalar du förfallna fakturor

Gör så här:

1. Logga in i Google-tjänsten med obetalda fakturor. Om du inte vet vilken tjänst som har förfallna fakturor:
    1. Se e-postmeddelandet från Google Collections. Där finns en lista över dina förfallna fakturor.
    2. Om du inte hittar e-postmeddelandet eller tror att du inte har fått det kan du skicka e-post till collections@google.com för att ta reda på vilka fakturor som är försenade.
  2. Hitta och betala den förfallna fakturan. Betalningsalternativen står längst ned på fakturan.
    1. Det går inte att betala med kreditkort.
    2. Det tar längre tid att handlägga checkbetalningar än elektroniska överföringar.

Betalningen syns inte på betalningskontot

Om Google-tjänsten fortfarande är avstängd trots att du har betalat:

1. Kontrollera att betalningen har dragits från ditt betalningskonto. Det kan ta några dagar innan betalningen visas beroende på hur du har betalat.
  2. Kontrollera att det inte finns någon annan obetald faktura.
  3. Om det här inte är problemet kan du skicka e-post till collections@google.com med följande information:
    1. ditt betalningsprofil-id
    2. namnet på Google-tjänsten som har stängts av
    3. fakturanummer och betalda belopp
    4. betalningsbevis (mer information nedan)

Obs! Det tar vanligtvis två arbetsdagar att få svar från Google Collections.

Betalningsbevis

Som betalningsbevis för en elektronisk överföring behöver du uppge en bekräftelse från banken som visar

• betalningsmottagarens uppgifter (bankkontonummer och namn)
  • betalarens namn
  • betalningsdatum (måste redan ha infallit)
  • betalt belopp
  • banktransaktion eller bekräftelsekod
  • betalningsstatus (måste visa att transaktionen har genomförts, statusar som inte bekräftar fullständig betalning godkänns inte).

Som betalningsbevis för en checkbetalning behöver du uppge spårningsnumret eller FedEx-numret och en kopia på checken som visar

• betalningsmottagarens uppgifter (bankkontonummer och namn)
  • betalarens namn
  • betalningsdatum (måste redan ha infallit)
  • betalt belopp
  • checknummer.

Viktigt! En skärmdump från ett internt betalningssystem (som SAP, Oracle eller SAGE) betraktas endast som ett giltigt betalningsbevis om det innehåller alla uppgifter som anges ovan för elektroniska överföringar.