Een service opnieuw activeren als deze vanwege onbetaalde facturen is opgeschort

Als u onbetaalde facturen heeft voor een Google-service, ziet u wellicht de melding 'Uw service is opgeschort vanwege onbetaalde facturen' wanneer u inlogt bij deze service. Als u de opgeschorte service opnieuw wilt activeren, moet u uw achterstallige facturen betalen.

Achterstallige facturen betalen

Volg deze stappen:

1. Log in bij de Google-service met openstaande facturen. Doe het volgende als u niet weet voor welke service u achterstallige facturen heeft:
    1. Controleer de e-mail die u heeft ontvangen van Google Collections. Hierin staan uw achterstallige facturen vermeld.
    2. Als u de e-mail niet kunt vinden of denkt dat u deze niet heeft ontvangen, stuurt u een e-mail naar collections@google.com om te achterhalen welke facturen nog niet zijn betaald.
  2. Zoek de achterstallige factuur en betaal deze. De betalingsopties staan onder aan de factuur vermeld.
    1. Betalingen per creditcard worden niet geaccepteerd.
    2. De verwerkingstijd voor cheques is veel langer dan die voor overboekingen.

Betaling wordt niet weergegeven in betalingsaccount

Doe het volgende als u uw openstaande saldo al heeft voldaan maar de Google-service nog steeds is opgeschort:

1. Controleer in uw betalingsprofiel of de betaling is afgeschreven. Afhankelijk van de betaalmethode kan het enkele dagen duren voordat uw betaling wordt weergegeven.
  2. Controleer of u geen andere openstaande facturen heeft.
  3. Als dit niet het geval is, stuurt u een e-mail naar collections@google.com met daarin het volgende:
    1. Uw betalingsprofiel-ID
    2. De naam van het Google-product waarvoor de service is opgeschort
    3. Factuurnummers en betaalde bedragen
    4. Betalingsbewijs (meer informatie hieronder)

Opmerking: Google Collections reageert doorgaans binnen twee werkdagen per e-mail.

Betalingsbewijs

Als betalingsbewijs voor overboekingen heeft u een bankbevestiging nodig, met daarop:

• Gegevens begunstigde (bankrekeningnummer en naam)
  • Naam betaler
  • Betaaldatum (moet een datum in het verleden zijn)
  • Betaald bedrag
  • Banktransactiecode of bevestigingscode
  • Betalingsstatus (alleen statussen waaruit blijkt dat de betaling is uitgevoerd, worden geaccepteerd)

Als betalingsbewijs voor betalingen per cheque heeft u een trackingcode of FedEx-code en een kopie van de cheque nodig met daarop de volgende informatie:

• Gegevens begunstigde (bankrekeningnummer en naam)
  • Naam betaler
  • Betaaldatum (moet een datum in het verleden zijn)
  • Betaald bedrag
  • Chequenummer

Belangrijk: Een screenshot van een intern crediteurensysteem (bijvoorbeeld SAP, Oracle, SAGE) wordt alleen als geldig bewijs van betaling beschouwd wanneer het alle gegevens bevat die hierboven voor overboekingen staan vermeld.