Hantera kreditgräns

Din kreditgräns är det högsta värdet av obetalda köp eller skulder du kan ha vid en viss tidpunkt. Skulden omfattar obetalda köp av Googles produkter och tjänster och nya köp vars faktura inte har skapats.

Kreditgränsen omfattar alla konton som är länkade till din betalningsprofil.

Så fungerar det

När du ökar dina kontoutgifter eller köper Googles produkter och tjänster med ditt konto, till exempel tjänster från Ads eller Cloud, ökar du din skuld gentemot Google. När du betalar fakturor minskar skulden gentemot Google.

Google granskar regelbundet din kreditgräns. Baserat på din betalningshistorik och andra faktorer kan din kreditgräns öka eller minska.

Om du vill höja din kreditgräns hos Google begär du en höjning av kreditgränsen.

Varningar om kreditgräns

Om du har valt att få betalningsrelaterade e-postmeddelanden skickar Google ett e-postmeddelande till dig med information om att du snart når kreditgränsen. Google följer också upp om kreditgränsen överskrids (din e-postadress måste verifieras för att få dessa meddelanden).

Tänk på att om du snabbt ökar dina utgifter och överskrider din kreditgräns inom en kort tid kan du bli avstängd direkt utan förvarning.

Jag har fått ett meddelande om att jag är nära min kreditgräns

Om din totala skuld överskrider din kreditgräns kan dina Google-tjänster begränsas.

Du har två alternativ för att undvika begränsningar:

• Betala fakturor: Alla betalningar sänker beloppet mot din kreditgräns.
  • Begära en höjning av kreditgränsen: Det kan ta upp till två veckor att slutföra processen. Om du är nära kreditgränsen kan du göra inbetalningar för att återställa saldot medan du väntar. På så sätt kan du undvika eventuella begränsningar i tjänsten.
Jag har fått ett meddelande om att min kreditgräns har överskridits

Om du har använt hela din godkända kreditgräns för Google-tjänsten kan du få en varning när du loggar in på tjänsten.

Du har två alternativ om du vill aktivera tjänsten:

• Betala fakturor: Alla betalningar sänker beloppet mot din kreditgräns.
  • Begära en höjning av kreditgränsen: Det kan ta upp till två veckor att slutföra processen. Om du snabbt behöver återaktivera dina konton betalar du dina öppna fakturor även om de inte har förfallit än.

Begära en höjning av kreditgränsen eller begära din befintliga kreditgräns

Tips! Du kan när som helst begära en höjning av kreditgränsen, men vi föreslår att du gör det innan du spenderar ett högre belopp på Googles produkter och tjänster. Om du spenderar mer än kreditgränsen kan tjänsten begränsas.

Om du vill höja din kreditgräns eller begära din befintliga kreditgräns kan du kontakta oss på något av följande två sätt:

• Svara direkt på varningsmeddelandet om kreditgräns i din inkorg. Det här e-postmeddelandet skickas till verifierade betalningsanvändare i betalningsprofiler som har valt att ta emot betalningsmeddelanden.
  • Kontakta din Google-representant.

Vi granskar din begäran och återkommer. Du kan behöva skicka in fler dokument eftersom kreditavdelningen granskar förfrågningar från fall till fall. Det kan till exempel vara

• granskade årsredovisningar
  • bankgarantier
  • utgiftsprognoser.