Administrer kredittgrensen din

Kredittgrensen din er den maksimale verdien av ubetalte kjøp eller betalingsansvar du kan ha til enhver tid. Dette betalingsansvaret omfatter ubetalte kjøp av Google-produkter og -tjenester og nye kjøp som ikke har generert fakturaer.

Kredittgrensen dekker alle kontoene som er knyttet til betalingsprofilen din.

Sånn fungerer det

Når du øker kontoforbruket eller kjøper Google-produkter og -tjenester med kontoen din, for eksempel annonser eller skytjenester, øker betalingsansvaret ditt overfor Google. Etter hvert som du betaler ned på fakturaene, reduseres betalingsansvaret ditt overfor Google.

Google gjennomgår kredittgrensen din regelmessig. Basert på betalingsloggen din og andre faktorer kan vi øke eller redusere kredittgrensen din.

Hvis du vil øke kredittgrensen din hos Google, kan du be om en økning av kredittgrensen.

Advarsler om kredittgrense

Hvis du har valgt å motta betalingsrelatert e-post, varsler Google deg per e-post når betalingsansvaret ditt nærmer seg kredittgrensen. Google følger også opp hvis kredittgrensen overskrides (du må bekrefte e-postadressen din for å kunne motta disse varslene).

Merk: Hvis forbruket ditt plutselig øker og kredittgrensen overskrides i løpet av kort tid, kan kontoen din bli sperret umiddelbart uten forvarsel.

Jeg har mottatt et varsel om at jeg nærmer meg kredittgrensen min

Hvis det totale betalingsansvaret ditt overskrider kredittgrensen, kan Google-tjenestene du benytter, blir begrenset.

For å unngå tjenestebegrensninger har du to alternativer:

• Betal fakturaer: Når du foretar en betaling, øker kredittgrensen din med tilsvarende beløp.
  • Be om en økning av kredittgrensen: Det kan ta inntil to uker å fullføre denne prosessen. Hvis du nærmer deg kredittgrensen, kan du foreta betalinger for å frigjøre kreditt mens du venter. Denne forholdsregelen hjelper deg med å unngå tjenestebegrensninger.
Jeg har mottatt et varsel om at kredittgrensen min er overskredet

Hvis du har nådd den godkjente kredittgrensen din på en Google-tjeneste, kan du få en advarsel når du logger på denne tjenesten.

For at tjenester som er begrenset av kredittgrensen, skal aktiveres på nytt, har du to alternativer:

• Betal fakturaer: Når du foretar en betaling, øker kredittgrensen din med tilsvarende beløp.
  • Be om en økning av kredittgrensen: Det kan ta inntil to uker å fullføre denne prosessen. Hvis du trenger å få aktivert kontoene dine igjen raskt, må du betale de åpne fakturaene dine, selv om de ikke forfaller ennå.

Be om å få hevet kredittgrensen eller bruke den opp

Tips: Du kan når som helst be om å få hevet kredittgrensen, men vi anbefaler at du gjør det før du øker forbruket ditt på Google-produkter og -tjenester. Hvis du overskrider kredittgrensen, kan tjenesten du benytter, bli begrenset.

Hvis du ønsker å få hevet kredittgrensen eller bruke den helt opp, kan du kontakte oss på en av to måter:

• Hvis du har mottatt en e-post med en advarsel om kredittgrensen, kan du svare direkte på denne. Denne e-posten sendes til bekreftede betalingsbrukere i betalingsprofilen til brukere som har valgt å motta betalingsrelaterte e-poster.
  • Kontakt Google-representanten din.

Vi svarer deg når vi har vurdert forespørselen din. Kreditteamet vårt vurderer hver forespørsel for seg, så du kan bli bedt om å sende inn mer dokumentasjon. Her ser du noen eksempler:

• revidert regnskap
  • bankgarantier
  • planlagt forbruk