Luottorajan ylläpitäminen

Luottorajasi määräytyy sen mukaan, kuinka paljon sinulla voi yhdellä kertaa olla erääntyviä maksamattomia ostoksia tai velkaa. Velka sisältää erääntyvät maksamattomat Google-tuotteiden ja -palveluiden ostot sekä uudet ostot, joita ei ole vielä laskutettu.

Luottoraja koskee kaikkia Payments-profiiliisi linkitettyjä tilejä.

Näin se toimii

Kun kulutat tililläsi enemmän rahaa tai ostat Google-tuotteita ja -palveluita, kuten Ads- tai Cloud-palveluita, velkasi Googlelle kasvaa. Kun maksat laskuja, velkasi Googlelle pienenee.

Google tarkistaa luottorajasi säännöllisesti. Luottorajasi voi nousta tai laskea muun muassa maksuhistoriasi perusteella.

Jos haluat korottaa luottorajaasi Googlessa, lähetä pyyntö.

Luottorajavaroitukset

Jos olet laittanut maksuihin liittyvät sähköpostiviestit päälle ja velkasi lähestyy luottorajaa, saat Googlelta asiaa koskevan sähköpostiviestin. Saat Googlelta uuden ilmoituksen, jos luottorajasi ylittyy (sähköpostiosoite on vahvistettava ilmoitusten vastaanottamiseksi).

Jos kulutuksesi kasvaa nopeasti ja ylität luottorajasi lyhyessä ajassa, tilisi voidaan jäädyttää ilman etukäteisvaroitusta.

Sain ilmoituksen luottorajan lähestymisestä

Jos velkasi kokonaissumma ylittää luottorajan, Google-palveluiden käyttöäsi voidaan rajoittaa.

Voit välttää palvelurajoitukset kahdella tavalla:

• Maksa laskut: Luottoa vapautuu maksujen summaa vastaava määrä.
  • Pyydä luottorajan korotusta: Luottorajan korotuksessa kestää enintään kaksi viikkoa. Jos luottorajasi on täyttymässä, voit vapauttaa luottoa maksamalla laskuja. Näin voit varmistaa, etteivät palvelusi keskeydy.
Sain ilmoituksen luottorajan ylittymisestä

Jos Google-palvelusi hyväksytty luottoraja on tullut vastaan, saatat nähdä palveluun kirjautumisen yhteydessä varoitusviestin.

Jos palvelusi on jäädytetty luottorajoituksen takia, voit palauttaa sen käyttöön kahdella tavalla:

• Maksa laskut: Luottoa vapautuu maksujen summaa vastaava määrä.
  • Pyydä luottorajan korotusta: Luottorajan korotuksessa kestää enintään kaksi viikkoa. Jos haluat palauttaa tilisi nopeasti, maksa avoimet laskusi, vaikka ne eivät olisi vielä erääntyneet.

Pyydä luottorajan nostamista tai nykyisen luottorajan säilyttämistä

Vinkki: Voit pyytää luottorajan korotusta milloin tahansa, mutta suosittelemme korottamaan rajaa ennen kuin nostat Google-tuotteisiin tai -palveluihin käyttämääsi summaa. Jos ylität luottorajasi, palveluiden käyttöäsi voidaan rajoittaa.

Jos haluat korottaa luottorajaa tai pyytää nykyisen luottorajan säilyttämistä, ota meihin yhteyttä. Siihen on kaksi tapaa:

• Vastaa sinulle lähetettyyn luottorajan varoitussähköpostiin. Sähköpostiviesti lähetetään Payments-profiiliin lisätyille vahvistetuille käyttäjille, jotka ovat ottaneet maksuihin liittyvät sähköpostiviestit käyttöön.
  • Ota yhteyttä Google-edustajaasi.

Tarkistamme pyynnöt ja vastaamme lähettäjälle tilanteen mukaan. Luottotiimimme arvioi pyynnöt tapauskohtaisesti, ja sinulta voidaan käsittelyn aikana pyytää lisätietoja. Esimerkkejä:

• Tarkistetut tilinpäätökset
  • Pankkitakuut
  • Kulutusarviot