Maksuprofiilin luominen ja ylläpitäminen

Googlen maksuprofiiliin tallennetaan esimerkiksi seuraavat tiedot:

• nimi, osoite, ja verotunnus (lain niin vaatiessa) sekä profiilin vastuuhenkilö
  • credit- ja debit-kortit, pankkitilit ja muut Googlen kautta ostamiseen käyttämäsi maksutavat
  • aiempien tapahtumien kuitit ja muut tiedot
  • tilaukset ja toistuvat maksut
  • henkilöt, jotka olet kutsunut käyttämään profiiliasi.

Voit luoda tai poistaa profiilin, muokata sen tietoja sekä käyttää muita profiileja, joihin sinut on kutsuttu.

Maksuprofiilin luominen

Jos ostat Googlen tuotteita tai palveluita, sinulle luodaan automaattisesti maksuprofiili, kun ensimmäisen kerran lisäät maksutietosi kassalla.

Kun annat uudet maksutiedot Google-tuotteen tai palvelun ostamista varten, ne tallennetaan maksuprofiiliin. Kun seuraavan kerran ostat jotain Googlen kautta, voit käyttää samoja tietoja tai luoda uuden profiilin. Google-tiliisi liitetään kaikki luomasi maksuprofiilit sekä profiilit, joihin sinut on kutsuttu.

Yksityiset ja yritysprofiilit

Tärkeää: Joissakin yritystuotteissa, kuten Google Adsissa, tilityyppinä voi olla "Organisaatio" eikä "Yritys".

Kun luot profiilin johonkin Googlen tuotteeseen tai palveluun, sinua pyydetään valitsemaan, onko kyseessä yksityinen profiili vai yritysprofiili. Verotus- ja tunnistussyistä näiden tietojen tulee olla oikein.

Huom. Voit muokata yrityksen virallista nimeä vain yritystilillä. Katso lisätietoja maksuprofiilin päivittämisestä.

Tätä asetusta ei voi muuttaa. Muista valita se vaihtoehto, joka parhaiten vastaa profiilin käyttötarkoitusta.

• Yksityishenkilö: Valitse tämä asetus, jos käytät tiliä henkilökohtaisiin maksuihin.
  • Yritys: Valitse tämä asetus, jos teet maksuja yrityksen, organisaation, kumppanin tai oppilaitoksen puolesta.

Profiilin muokkaaminen ja poistaminen

Maksuprofiilin muokkaaminen

Voit muokata profiilia, jonka olet luonut itse tai jonka järjestelmänvalvoja olet.

1. Kirjaudu maksuyhteenvetoosi.
  2. Jos sinulla on useita profiileja, tee näin:
    1. Napauta tai klikkaa sivun oikeassa yläkulmassa nimesi vierestä alanuolta Alanuoli.
    2. Valitse muokattava profiili.
  3. Tee tarvittavat muutokset. Voit muuttaa esimerkiksi osoitetta, verotunnusta ja maksutapoja.
  4. Tallenna muutokset.
Maksuprofiilin poistaminen

Jos haluat poistaa maksuprofiilin, se on ensin suljettava.

Toisen henkilön profiilista poistuminen
  1. Kirjaudu maksuyhteenvetoosi.
  2. Napauta tai klikkaa sivun oikeassa yläkulmassa nimesi vierestä alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse profiili, josta haluat poistua.
  4. Valitse Asetukset ja sittenHallinnoi käyttäjiä.
  5. Napauta tai klikkaa käyttäjähallinnointikortilla nimesi vierestä alanuolta Alanuoli.
  6. Valitse Poista ja vahvista poisto.