Skapa och hantera din betalningsprofil

I din betalningsprofil i Google lagras information som

• namn, adress och person-/organisationsnummer (när så krävs enligt lag) för den som är ansvarig för profilen
  • kreditkort, bankkort, bankkonton och andra betalningsmetoder du tidigare har använt för att handla via Google
  • kvitton och annan information om tidigare transaktioner
  • prenumerationer och återkommande betalningar
  • personer som du bjudit in för att använda din profil.

Du kan skapa en profil, använda andra profiler som du bjudits in till, redigera profilinformation och radera profiler.

Skapa en betalningsprofil

Om du betalar för produkter eller tjänster från Google skapas en betalningsprofil automatiskt första gången du anger betalningsuppgifter i kassan.

När du anger ny betalningsinformation för en Google-produkt eller -tjänst sparas den i en betalningsprofil. Nästa gång du köper något via Google kan du återanvända informationen i profilen eller skapa en ny profil. Alla betalningsprofiler du skapar eller bjuds in till kopplas till ditt Google-konto.

Profilerna Privatperson och Företag

Viktigt! För vissa företagsprodukter, som Google Ads, kan det stå Kontotyp = Organisation i stället för Företag.

När du skapar en profil med några Google-produkter och -tjänster får du frågan om det gäller en privatperson eller ett företag. Den här informationen måste vara korrekt av skatteskäl och för identitetsverifiering.

Tips! Du kan bara redigera ditt juridiska företagsnamn med ett företagskonto. Läs om hur du uppdaterar din betalningsprofil.

Den här inställningen kan inte ändras. Se till att välja den som bäst passar med hur du planerar att använda profilen.

• Privatperson: Välj den här inställningen om du använder kontot för dina egna betalningar.
  • Företag: Välj den här inställningen om du betalar på uppdrag av ett företag, en organisation, en partner eller en läroanstalt.

Redigera eller radera en profil

Redigera en betalningsprofil

Du kan redigera en profil som du har skapat eller är administratör för.

1. Logga in på din betalningsöversikt.
  2. Om du har mer än en profil:
    1. Tryck eller klicka på nedåtpilen Nedåtpil uppe till höger på sidan bredvid ditt namn.
    2. Välj den profil du vill redigera.
  3. Gör ändringarna. Du kan ändra uppgifter som adress, organisationsnummer och betalningsmetoder.
  4. Spara ändringarna.
Radera en betalningsprofil

Om du vill radera en betalningsprofil måste du först avsluta den.

Lämna någon annans profil
  1. Logga in på din betalningsöversikt.
  2. Tryck eller klicka på nedåtpilen Nedåtpil uppe till höger på sidan bredvid ditt namn.
  3. Välj den profil du vill lämna.
  4. Tryck eller klicka på Inställningar följt avHantera betalningsanvändare.
  5. Tryck eller klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid ditt namn på användaradministrationskortet.
  6. Välj Ta bort och bekräfta att du vill fortsätta med borttagningen.