Uw betalingsprofiel maken en beheren

Uw Google-betalingsprofiel bevat informatie zoals:

• Naam, adres en btw-nummer (indien wettelijk vereist) van de persoon die verantwoordelijk is voor het profiel
  • Creditcards, pinpassen, bankrekeningen en andere betaalmethoden die je in het verleden hebt gebruikt om via Google aankopen te doen
  • Betalingsbewijzen en andere informatie over eerdere transacties
  • Abonnementen en terugkerende betalingen
  • Mensen die u heeft uitgenodigd om uw profiel te gebruiken

U kunt een profiel maken, andere profielen gebruiken waarvoor u bent uitgenodigd, profielgegevens bewerken en profielen verwijderen.

Een betalingsprofiel maken

Als u voor Google-producten of -services betaalt, wordt er automatisch een betalingsprofiel voor u gemaakt wanneer u voor de eerste keer de betalingsgegevens invoert tijdens het afrekenen.

Wanneer u nieuwe betalingsgegevens voor een Google-product of -service invoert, worden deze opgeslagen in een betalingsprofiel. De volgende keer dat u iets via Google koopt, kunt u de informatie in het profiel opnieuw gebruiken of een nieuw profiel maken. Alle betalingsprofielen die u maakt of waarvoor u wordt uitgenodigd, worden gekoppeld aan uw Google-account.

Individuele en zakelijke profielen

Belangrijk: Voor sommige zakelijke producten, zoals Google Ads, is het accounttype mogelijk Organisatie in plaats van Zakelijk.

Als u bij bepaalde Google-producten en -services een profiel maakt, wordt u gevraagd of het om een individueel of zakelijk profiel gaat. Deze informatie moet correct zijn voor belastingdoeleinden en identiteitsverificatie.

Tip: U kunt uw officiële bedrijfsnaam alleen bewerken met een zakelijk account. Meer informatie over hoe u uw betalingsprofiel updatet

Deze instelling kan niet worden gewijzigd. Zorg ervoor dat u het profiel kiest dat het best aansluit bij de manier waarop u van plan bent uw profiel te gebruiken.

• Individueel: kies deze instelling als u uw account gebruikt voor uw eigen persoonlijke betalingen.
  • Zakelijk: kies deze instelling als u betaalt namens een bedrijf, organisatie, vennootschap of onderwijsinstelling.

Een profiel bewerken of verwijderen

Een betalingsprofiel bewerken

Een profiel dat u heeft gemaakt of waarvan u de beheerder bent, kunt u bewerken.

1. Log in bij uw betalingsoverzicht.
  2. Als u meer dan één profiel heeft:
    1. Tik of klik rechtsboven naast uw naam op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    2. Kies het profiel dat u wilt bewerken.
  3. Breng uw wijzigingen aan. U kunt gegevens zoals uw adres, btw-nummer en betaalmethoden hier wijzigen.
  4. Sla de wijzigingen op.
Een betalingsprofiel verwijderen

Als u een betalingsprofiel wilt verwijderen, moet u het eerst sluiten.

Het profiel van iemand anders verlaten
  1. Log in bij uw betalingsoverzicht.
  2. Tik of klik rechtsboven naast uw naam op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Kies het profiel dat u wilt verlaten.
  4. Tik of klik op Instellingen en vervolgens Gebruikers betalingsprofiel beheren.
  5. Tik of klik op de kaart voor gebruikersbeheer op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast uw naam.
  6. Kies Verwijderen en bevestig dat u wilt worden verwijderd.