Opprett og administrer betalingsprofilen din

I Google-betalingsprofilen din lagres informasjon som dette:

• Navn, adresse og skatte-ID (der lovgivningen krever det) til den som er ansvarlig for profilen
  • Kredittkort, debetkort, bankkontoer og andre betalingsmåter du tidligere har brukt til å kjøpe noe gjennom Google
  • Kvitteringer og annen informasjon om tidligere transaksjoner
  • Abonnementer og regelmessige betalinger
  • Personer du har invitert til å bruke profilen din

Du kan opprette en profil, bruke andre profiler du er invitert til, endre profilinformasjon og slette profiler.

Opprett en betalingsprofil

Hvis du betaler for Google-produkter eller -tjenester, opprettes det automatisk en betalingsprofil for deg første gang du oppgir betalingsopplysningene dine i kassen.

Når du legger inn nye betalingsopplysninger for et Google-produkt eller en Google-tjeneste, lagres disse i en betalingsprofil. Neste gang du kjøper noe gjennom Google, kan du bruke opplysningene i profilen eller opprette en ny profil. Betalingsprofiler du oppretter eller blir invitert til, blir knyttet til Google-kontoen din.

«Enkeltperson»- og «Bedrift»-profil

Viktig: For enkelte bedriftsprodukter, for eksempel Google Ads, kan det hende kontotypen står som «Organisasjon» i stedet for «Bedrift».

Når du oppretter en profil for enkelte Google-produkter og -tjenester, kan du bli spurt om profilen er for en enkeltperson eller en bedrift. Denne informasjonen må være riktig av hensyn til skatte- og identitetsbekreftelse.

Tips: Du kan bare redigere det juridiske bedriftsnavnet med en bedriftskonto. Finn ut hvordan du oppdaterer betalingsprofilen din.

Denne innstillingen kan ikke endres. Sørg for å velge det som passer best for hvordan du planlegger å bruke profilen din.

• Individuell: Velg denne innstillingen hvis du bruker kontoen din til dine egne, personlige betalinger.
  • Bedrift: Velg denne innstillingen hvis du betaler på vegne av en bedrift, en organisasjon, et partnerskap eller en utdanningsinstitusjon.

Rediger eller slett en profil

Endre en betalingsprofil

Du kan endre en profil du har opprettet eller er administrator for.

1. Logg på betalingssammendraget ditt.
  2. Hvis du har mer enn én profil:
    1. Trykk eller klikk på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av navnet ditt øverst til høyre på siden.
    2. Velg profilen du vil redigere.
  3. Gjør endringene. Du kan endre informasjon som adresse, skatte-ID og betalingsmåter.
  4. Lagre endringene.
Slett en betalingsprofil

For å kunne slette en betalingsprofil må du stenge den først.

Forlat en annens profil
  1. Logg på for å se betalingssammendraget ditt.
  2. Trykk eller klikk på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av navnet ditt øverst til høyre på siden.
  3. Velg profilen du ønsker å forlate.
  4. Trykk eller klikk på Innstillinger og deretterAdministrer betalingsbrukere.
  5. Trykk eller klikk på nedoverpilen Nedoverpil ved siden av navnet ditt på kortet for brukeradministrering.
  6. Velg Fjern, og bekreft at du ønsker å bli fjernet.