Crear i gestionar el perfil de pagaments

El perfil de pagaments de Google desa informació com ara:

• El nom, l'adreça i el número d'identificació fiscal (quan és obligatori per motius legals) de l'usuari responsable del perfil
  • Targetes de crèdit, targetes de dèbit, comptes bancaris i altres formes de pagament que hagis utilitzat per fer compres a través de Google en el passat
  • Rebuts i altres dades sobre transaccions anteriors.
  • Subscripcions i pagaments periòdics
  • Els usuaris que has convidat a utilitzar el perfil

Pots crear o suprimir perfils, utilitzar altres perfils als quals t'hagin convidat o editar la informació del perfil.

També pots afegir usuaris al perfil de pagaments o suprimir-ne.

Crear un perfil de pagaments o acceptar una invitació a un perfil

La primera vegada que introdueixes la informació de pagament per comprar un producte o servei de Google, se't crea un perfil de pagaments automàticament.

Quan introdueixes informació de pagament nova per a un producte o servei de Google, es desa en un perfil de pagaments. La propera vegada que compris alguna cosa a través de Google, pots reutilitzar la informació del perfil o crear-ne un de nou. Tots els perfils de pagaments que creïs o als quals et convidin s'associen al teu compte de Google.

Perfils de "particulars" i perfils d'"empresa"

Important: en el cas d'alguns productes per a empreses, com ara Google Ads, pots trobar el tipus de compte "Organització" en lloc d'"Empresa".

En crear un perfil amb alguns productes i serveis de Google, se't demanarà si es tracta d'un perfil de "particular" o d'"empresa". Aquesta informació ha de ser correcta per motius fiscals i per poder verificar la teva identitat.

Consell: només pots editar el nom legal de l'empresa amb un compte d'empresa. Obtén informació sobre com pots actualitzar el perfil de pagaments

Aquesta opció de configuració no es pot canviar. Assegura't de triar la que s'adapti millor a la manera en què utilitzaràs el perfil.

• Particular: tria aquesta opció de configuració si utilitzes el compte per fer pagaments personals.
  • Empresa: tria aquesta opció de configuració si fas pagaments en nom d'una empresa, d'una organització, d'una associació o d'una institució educativa.
Crear més d'un perfil

Quan facis pagaments amb alguns productes de Google, pots crear un altre perfil. Si tens l'opció de crear-ne un de nou, se't demanarà que introdueixis la informació de pagament en registrar-t'hi.

Quan es poden utilitzar diversos perfils

Si utilitzes el perfil per fer pagaments personals, et recomanem que creïs només un perfil de pagaments. D'aquesta manera, pots gestionar totes les compres de Google des d'un sol lloc.

És possible que vulguis crear un altre perfil en els casos següents:

• Vols tenir un perfil personal i un perfil d'empresa separats vinculats al Compte de Google.
  • Vols gestionar els perfils de més d'una empresa o organització.
  • Vols tenir perfils en diversos països. És possible que hagis de crear un perfil nou quan canviïs de país.

Afegir un perfil nou per a un altre país

Normalment, per poder tenir perfils en diversos països o canviar de país, has de crear un perfil nou seguint aquests passos:

1. Inicia la sessió i ves a Configuració.
  2. A "Perfil de pagaments", al costat de "País", fes clic a Edita. Edita.
  3.  Fes clic a l'enllaç Crea un perfil nou que es mostra.
  4. Veuràs un missatge. Fes clic a Continua.
  5. Tria el país que vulguis de la llista desplegable per al perfil nou i fes clic a Continua.
  6. Introdueix la teva adreça i fes clic a Envia.
Acceptar una invitació a un perfil
  1. Al correu electrònic de la invitació, toca Revisa i accepta la invitació o fes-hi clic.
  2. Revisa la informació i comprova que sigui correcta.
  3. Toca Accepta o fes-hi clic.

Editar o suprimir un perfil

Editar un perfil de pagaments

Pots editar un perfil que hagis creat o del qual siguis administrador.

1. Inicia la sessió al teu resum de pagaments.
  2. Si tens més d'un perfil, fes el següent:
    1. A la part superior esquerra de la pàgina, toca la fletxa avall Fletxa avall que hi ha al costat del teu nom o fes-hi clic.
    2. Selecciona el perfil que vols editar.
  3. Fes els canvis que calgui. Pots canviar informació com ara l'adreça, el número d'identificació fiscal i les formes de pagament.
  4. Desa els canvis.
Suprimir un perfil de pagaments

Per suprimir un perfil de pagaments, primer has de tancar-lo.

Abandonar el perfil d'un altre usuari
  1. Inicia la sessió al teu resum de pagaments.
  2. A la part superior esquerra de la pàgina, toca la fletxa avall Fletxa avall que hi ha al costat del teu nom o fes-hi clic.
  3. Tria el perfil que vols abandonar.
  4. Toca Configuració and then Gestiona els usuaris de pagaments o fes-hi clic.
  5. A la targeta de gestió d'usuaris, toca la fletxa avall Fletxa avall que hi ha al costat del teu nom o fes-hi clic.
  6. Selecciona Suprimeix i confirma que vols que se't suprimeixi.