Svindelbeskyttelse for selgere

For å gjøre salgserfaringen din fra Google Play-butikken og Chrome Nettmarked bedre får selgere som bruker betalingssenteret, enkelte fordeler, inkludert hjelp med å bestride tilbakeføringer og avdekke svindel.

Tilbakeføringsløsning

Vi tilbyr alle selgere grunnleggende tilbakeføringsbeskyttelse. Google evaluerer alle tilbakeføringsforespørsler du mottar, og forsøker å bestride disse på vegne av deg hvis det er aktuelt. Vi debiterer ikke kontoen din for tilbakeføringen hvis vi kan tilbakevise den.

Automatisk svindelbeskyttelse

Vi bruker avansert risikomodellering for å avdekke tegn på svindeltransaksjoner i alle Google-tjenester. Vi kansellerer svindeltransaksjonene vi oppdager. For å beskytte deg kansellerer vi også eventuelle andre aktive bestillinger knyttet til kredittkortet som er forbundet med svindeltransaksjonen. Vi benytter oss dessuten aktivt av eksterne ressurser som ikke er bransjespesifikke – for eksempel verdensomspennende svartelister for svindel.

Gjennomgang av kundebestillinger

Google sender deg en bestillingsbekreftelse ved hver bestilling, og vi oppfordrer deg til å ta en gjennomgang av bestillingene dine. Hvis du mener at en bestilling er utsatt for risiko, kan du når som helst avbryte eller refundere bestillingen.

Når vi oppdager tvilsom aktivitet i forbindelse med en av bestillingene dine, merker vi bestillingen med «Under evaluering» eller «Venter» i betalingssenteret og utfører svindelkontroll på bestillingen. Du kan ikke belaste kunden for bestillingen mens kontrollen pågår.

Vi gjennomfører vanligvis gjennomgang innen 4–6 timer. Det kan hende at vi trenger mer tid til å gjennomgå enkelte bestillinger som er utsatt for høyere risiko, ettersom ekspertene våre hos Google kjører enda mer omfattende svindelkontroller av hensyn til sikkerheten din. Som et ekstra sikkerhetstiltak kan vi også kontakte deg direkte.

Hvis vi fastslår at en bestilling utgjør høy risiko eller ikke overholder retningslinjene for betalingssenteret, kansellerer vi bestillingen for å beskytte deg. Du kan ikke gjenopprette eventuelle bestillinger vi kansellerer.

Hvis vi kommer frem til at en bestilling er gyldig etter gjennomgangen, belastes kunden for bestillingen.

Overholdelse av PCI-standardene

Betalingssenteret overholder kravene til Payment Card Industry Security Standards Council fullt ut (kjent som PCI-overholdelse). Google Payment Corp. er både en «Level 1 Merchant» (selger, nivå 1) og en «Service Provider» (tjenesteleverandør) – og derfor går selskapet gjennom en årlig evaluering av en ekstern konsulent som evaluerer sikkerheten (Qualified Security Assessor – QSA-konsulent). Når vi godkjennes, utsteder QSA-konsulenten en attestasjon på overholdelse til oss, som formidles til de store kortselskapene og bankene som behandler transaksjoner på vegne av oss.