Kauppiaan petossuoja

Google Play Kaupan ja Chrome Web Storen myyntikokemuksen parantamiseksi maksukeskus tarjoaa kauppiaille etuja. Se esimerkiksi auttaa takaisinperinnän riitauttamisessa ja vilpin havaitsemisessa.

Takaisinperintöjen käsittely

Tarjoamme kaikille kauppiaille perustason takaisinveloitussuojan. Google arvioi kaikki saamasi takaisinveloituspyynnöt ja pyrkii riitauttamaan ne puolestasi silloin, kun se on mahdollista. Jos onnistumme estämään takaisinveloituksen, emme veloita maksua tililtäsi.

Automaattinen petosten tunnistus

Käytämme edistyksellistä riskimallinnusta vilpillisten tapahtumien havaitsemiseen Google-palveluissa. Peruutamme havaitsemamme vilpilliset tapahtumat. Varmuuden vuoksi peruutamme myös muut samalla luottokortilla tehdyt aktiiviset tilaukset. Lisäksi hyödynnämme ulkoisia resursseja, kuten maailmanlaajuisia petosten ehkäisyyn tarkoitettuja estolistoja.

Asiakkaiden tilausten tarkastaminen

Google tarjoaa sinulle tilausvahvistuksen jokaisesta tilauksesta. Kehotammekin sinua tarkastamaan kaikki tilaukset. Jos epäilet tilausta vilpilliseksi, voit perua tai hyvittää sen milloin tahansa.

Kun havaitsemme johonkin tilaukseen liittyvää epäilyttävää toimintaa, merkitsemme tilauksen maksukeskuksessa tarkastettavaksi tai odottavaksi ja suoritamme sille vilppitarkastuksia. Näin pyrimme suojelemaan sinua riskeille altistumiselta. Tänä aikana et voi veloittaa tilausta.

Yleensä tarkastuksessa kestää 4–6 tuntia. Riskiltään suurten tilausten tarkastaminen voi viedä kauemminkin, jotta Googlen asiantuntijat ehtivät suorittaa laajemmat vilppitarkastukset. Saatamme varmuuden vuoksi ottaa sinuun yhteyttä myös suoraan.

Jos toteamme tilaukseen liittyvän riskin suureksi tai tilaus ei ole maksukeskuksen käytäntöjen mukainen, perumme tilauksen. Näin pyrimme suojelemaan sinua. Et voi saattaa perumaamme tilausta uudelleen voimaan.

Jos tilaus todetaan tarkastuksissa vilpittömäksi, se veloitetaan.

PCI-vaatimustenmukaisuus

Maksukeskus noudattaa täysin maksukorttialan standardit määrittävän Payment Card Industry Security Standards Councilin vaatimuksia (PCI-vaatimustenmukaisuus). Google Payment Corporation on sekä tason 1 kauppias että palveluntarjoaja, ja siksi se käy vuosittain läpi ulkopuolisen valtuutetun arvioijan tekemän tietoturvatarkastuksen. Arvioijan laatima vaatimustenmukaisuustodistus ilmoitetaan merkittävimmille luottokorttiyhtiöille ja pankeille.