Een alternatieve betaalmethode instellen

Voor sommige Google-producten kunt u een alternatieve betaalmethode instellen die wordt gebruikt als betalen via de primaire methode om een of andere reden (bijvoorbeeld door een verlopen creditcard of onvoldoende saldo) niet lukt. Dit kan met name handig zijn om serviceonderbrekingen bij doorlopende abonnementen te voorkomen.

Voordat u begint

Houd rekening met het volgende voordat u een alternatieve betaalmethode instelt:

• Niet alle betaalmethoden kunnen als alternatieve betaalmethode worden gebruikt.
  • Voor bepaalde primaire betaalmethoden kunt u geen alternatieve betaalmethode instellen.
  • Bankrekeningen kunnen niet worden gebruikt als automatische betaalmethode.
  • We betalen niet uit aan digitale banken.

Vereisten voor bankrekeningen

Landen met overboeking

• Bankrekeningen moeten uitbetalingen kunnen ontvangen via een overboeking.
  • Bankrekeningen moeten worden geopend in hetzelfde land waar het verkopersaccount is geregistreerd.
  • Bankrekeningen moeten USD gebruiken.
    • Verkopers in India moeten een rekening hebben in INR en betalingen kunnen ontvangen in USD.

Landen met elektronische overboeking

• Bankrekeningen moeten uitbetalingen kunnen ontvangen via een elektronische overboeking.
  • Bankrekeningen moeten worden geopend in hetzelfde land waar het verkopersaccount is geregistreerd.
  • Bankrekeningen moeten de lokale valuta van de verkoper gebruiken.

Een alternatieve betaalmethode instellen

1. Log in bij het betalingsprofiel.
  2. Klik op Abonnementen en services.
  3. Selecteer het abonnement, de service of het product waarvoor u een alternatieve betaalmethode wilt instellen en klik dan op Beheren.
  4. Afhankelijk van het product dat u heeft geselecteerd, krijgt u een van de volgende opties te zien:
    • Volg deze stappen als u Betaalmethode wijzigen ziet:
      1. Klik op Betaalmethode wijzigen.
      2. Klik op Alternatieve betaalmethode updaten.
      3. Selecteer de gewenste alternatieve betaalmethode.
    • Volg deze stappen als u Betaalmethode beheren ziet:
      1. Klik op Betaalmethoden beheren.
      2. Uw beschikbare betaalmethoden verschijnen in de vorm van betaalkaarten. Bepaal welke betaalmethode u als alternatief wilt instellen of voeg een nieuwe betaalmethode toe.
      3. Selecteer Alternatieve betaalmethode in het menu van de kaart met uw gekozen betaalmethode.

Tip: In landen waar elektronische overboeking wordt gebruikt, moet uw bankrekening worden geverifieerd voordat u de uitbetaling kunt ontvangen. Meer informatie over bankrekeningverificatie