Tietoja käytössä olevista yritysmaksuprofiileista

Tärkeää: Joissakin yritystuotteissa, kuten Google Adsissa, tilityyppinä voi olla "Organisaatio" eikä "Yritys".

Kun rekisteröidyt käyttämään uutta Google-tuotetta yrityksessäsi, voit käyttää aiemmassa ostoksessasi käyttämääsi maksuprofiilia ja siihen liittyviä tietoja, kuten luottokortti- ja muita laskutustietoja. Lue lisää maksuprofiileista.

Käytössä olevien yritysprofiilien käytön edut

Käytössä olevaa maksuprofiilia kannattaa käyttää esimerkiksi seuraavista syistä:

• Sinun ei tarvitse antaa laskutus- ja maksutietoja aina, kun rekisteröidyt uuteen Google-tuotteeseen.
  • Voit hallinnoida maksuprofiilia ja päivittää maksutietoja keskitetysti kaikkia Google-tuotteita varten. Jos esimerkiksi päivität vanhentuneen luottokortin tiedot, sinun ei tarvitse tehdä sitä erikseen jokaisessa Google-tuotteessa.
  • Voit jakaa profiiliisi tallennettuja maksutietoja työkavereiden, perheenjäsenten tai muiden henkilöiden kanssa, jolloin he voivat käsitellä Googlen tuotteista suoritettavia maksuja ja laskutusta puolestasi.
  • Voit tarkastella ja hallinnoida maksupalvelun käyttäjiä, joilla on oikeus muokata profiiliasi eri Google-tuotteissa.

Esimerkki: Jos yritys suorittaa asiakkaidensa puolesta maksuja yhdellä maksutavalla, se voi käyttää samaa profiilia kaikkien asiakkaidensa kanssa. Vaikka yritys käyttää eri tileillä samaa profiilia, jokaiselle tilille on oma tiliote.

Uusien maksuprofiilien luomisen edut

Useamman kuin yhden maksuprofiilin luomiselle on kaksi pääsyytä:

• Henkilökohtaisen profiilin ja yritysprofiilin erottaminen: Jos käytät Google-tiliäsi sekä henkilökohtaiseen että yrityskäyttöön, eri käyttötavoille kannattaa luoda omat maksuprofiilit.

Esimerkki: Voit käyttää henkilökohtaista maksuprofiilia esimerkiksi elokuvien ostamiseen YouTubesta. Jos haluat käyttää Google-tiliä myös yrityksesi mainostamiseen Google Adsissa, sinun kannattaa ehkä luoda erikseen yritysprofiili.

• Yritykselläsi on ainakin kaksi suoraan maksavaa asiakasta: Jos asiakkaasi maksaa tilistä itse, voit luoda useamman yritysprofiilin ja hallinnoida niiden laskutustietoja erikseen.

Maksuprofiilin hallinnointi

Voit hallita profiiliisi tallennettuja tietoja siinä Googlen tuotteessa, jonka maksamiseen käytät maksuprofiilia, tai kirjautumalla sisään maksukeskukseen.