Om att använda befintliga betalningsprofiler för företag

Viktigt! För vissa företagsprodukter, som Google Ads, kan det stå Kontotyp = Organisation i stället för Företag.

När du registrerar ditt företag för en ny Google-produkt kan du använda din betalningsprofil och tillhörande uppgifter, som ett kreditkort och andra faktureringsuppgifter, från ett tidigare köp. Läs mer om betalningsprofiler.

Fördelar med att använda befintliga företagsprofiler

Några fördelar med att använda en befintlig betalningsprofil är följande:

• Spara tid genom att du inte behöver ange fakturerings- och betalningsinformation varje gång du registrerar dig för en ny Google-produkt.
  • Hantera betalningsprofilen och uppdatera dina betalningsuppgifter för alla Google-produkter. När du till exempel uppdaterar dina uppgifter när ett kreditkort slutat gälla behöver du bara uppdatera uppgifterna på ett ställe för att kunna använda dem för många Google-produkter.
  • Dela sparade betalningsuppgifter som lagrats i profilen med andra, som kollegor eller familjemedlemmar. På så sätt kan de använda den för att betala för produkter på Google och hantera faktureringen åt dig.
  • Visa och hantera alla betalningsanvändare med redigeringsåtkomst till din profil i alla produkter på Google.

Exempel: Om en byrå betalar på uppdrag av sina kunder med en enda betalningsmetod kan de använda samma profil för alla sina kunder. Varje konto har separata saldon även om byrån delar en befintlig betalningsprofil över flera konton.

Fördelar med att skapa nya betalningsprofiler

Det finns två huvudsakliga skäl till att användare skapar fler än en betalningsprofil:

• Separat privat profil och företagsprofil: Om du planerar att använda ditt Google-konto både privat och i arbetet bör du skapa en separat betalningsprofil för varje användning.

Exempel: Om du köper en film på YouTube med Google-kontot bör du skapa en privat betalningsprofil. Om du vill marknadsföra ditt företag på Google Ads med Google-kontot är det bäst att ha en företagsprofil.

• När ditt företag har två eller fler direktbetalande kunder: Om du representerar en byrå med kunder som betalar för kontot kan du skapa fler än en företagsprofil för att hantera olika faktureringsuppgifter.

Hantera betalningsprofilen

Du kan hantera uppgifterna som sparas i profilerna i den produkt på Google som du betalar för, eller genom att logga in på betalningscentret.