Over het gebruik van bestaande zakelijke betalingsprofielen

Belangrijk: Voor sommige zakelijke producten, zoals Google Ads, is het accounttype mogelijk Organisatie in plaats van Zakelijk.

Wanneer u zich aanmeldt voor een nieuw Google-product voor uw bedrijf, kunt u uw betalingsprofiel met alle bijbehorende informatie, zoals creditcard- en factureringsgegevens van een eerdere aankoop, meenemen. Meer informatie over betalingsprofielen.

Voordelen van het gebruik van bestaande bedrijfsprofielen

Enkele voordelen van het gebruik van een bestaand betalingsprofiel zijn:

• U bespaart tijd omdat u niet elke keer factuur- en betalingsinformatie hoeft op te geven wanneer u zich aanmeldt voor een nieuw Google-product.
  • U kunt uw betalingsprofiel en betalingsgegevens updaten voor alle Google-producten tegelijk. Wanneer u bijvoorbeeld de gegevens voor een verlopen creditcard updatet, hoeft u dit slechts op één plaats te doen voor al uw Google-producten.
  • U kunt de betalingsgegevens in uw profiel delen met bijvoorbeeld collega's of familieleden. Zo kunnen zij deze gegevens gebruiken om te betalen voor Google-producten en de facturering voor u te beheren.
  • U kunt voor alle Google-producten de Payments-gebruikers bekijken en beheren die bewerkingsrechten voor uw profiel hebben.

Voorbeeld: Een bureau dat namens zijn klanten betaalt met één betaalmethode, kan voor alle klanten hetzelfde bestaande profiel gebruiken. Het bureau ontvangt dan toch voor elk account afzonderlijke afschriften.

Voordelen van het maken van nieuwe betalingsprofielen

Er zijn twee hoofdredenen waarom mensen meerdere betalingsprofielen maken:

• Afzonderlijke persoonlijke en zakelijke profielen: Als u van plan bent uw Google-account te gebruiken voor zowel persoonlijke als zakelijke doeleinden, moet u voor elk type gebruik een apart betalingsprofiel maken.

Voorbeeld: Als u uw Google-account gebruikt om een film op YouTube te kopen, maakt u een persoonlijk betalingsprofiel. Als u uw Google-account ook gebruikt om op Google Ads voor uw bedrijf te adverteren, maakt u daarnaast een zakelijk profiel.

• Wanneer uw bedrijf twee of meer rechtstreeks betalende klanten heeft: Als u een bureau vertegenwoordigt met klanten die voor het account betalen, kunt u meer dan één bedrijfsprofiel maken om verschillende factureringsgegevens te beheren.

Uw betalingsprofiel beheren

Informatie die in uw profiel is opgeslagen, kunt u beheren via de Google-producten waarvoor u betaalt of door in te loggen bij het betalingscentrum.