Lägga till, redigera eller ta bort betalningsmetoder för företag

Ett företag kan lägga till betalningsmetoder som kreditkort, betalkort eller bankkonton för att

• betala för produkter och tjänster från Google
  • få betalt för produkter eller tjänster som du säljer via Google. Läs mer om hur du får säljarutbetalningar för försäljningar du genomför via Google.

Om du är administratör eller har full åtkomst till betalningsprofilen kan du hitta, lägga till, redigera och ta bort betalningsmetoder.

Hitta dina betalningsmetoder

Gör så här för att hitta de verifierade betalningsmetoderna i din betalningsprofil:

1. Logga in på betalningsprofilen
  2. Klicka på Betalningsmetoder.

Lägga till betalningsmetoder

Vi lägger till din första betalningsmetod i din betalningsprofil när du köper något från Google eller registrerar dig för en betald Google-tjänst.

Därefter kan du lägga till fler kreditkort, betalkort, bankkonton och andra betalningsmetoder om du är administratör eller har full åtkomst till betalningsprofilen.

Gör så här för att lägga till en betalningsmetod:

1. Kontrollera att kortet eller bankkontot som du vill lägga till finns med på listan över godkända betalningsmetoder.
  2. Logga in på betalningsprofilen.
  3. Klicka på Betalningsmetoder.
  4. Välj Lägg till betalningsmetod.
  5. Ange uppgifter om betalningsmetoden och följ anvisningarna.
    • Om du lägger till ett kort: Du kan hitta ett litet reserverat belopp på bankkontot. Det är ett sätt för oss att verifiera ditt kort. Beloppet försvinner senare och påverkar inte saldot i kontot.
    • Om du lägger till ett bankkonto i USA: Du kan bli ombedd att verifiera ditt konto med direktverifiering, där du delar dina bankuppgifter på ett säkert sätt med Google i 24 timmar. Om du har problem med att använda direktverifiering kan du göra en provöverföring.
  6. Välj Spara.

Ändra betalningsmetoder

1. Logga in på betalningsprofilen.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Klicka på Redigera bredvid den betalningsmetod du vill uppdatera.

Ta bort betalningsmetoder

Kom ihåg följande om du vill ta bort en betalningsmetod från betalningsprofilen:

• Om det bara finns en betalningsmetod för en prenumeration behöver användaren lägga till en ny betalningsmetod innan den befintliga tas bort. Gör så här för att lägga till en ny betalningsmetod för prenumerationen.
  • Du kan inte ta bort saldon i Google Play och Google Pay från en betalningsmetod. Du kan antingen spendera pengarna eller överföra saldot i Google Pay till ditt bankkonto.

Så här tar du bort en betalningsmetod:

1. Logga in på betalningsprofilen.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Leta reda på den betalningsmetod du vill ta bort och klicka på Ta bort.

Betalningsmetoder som du kan lägga till i din betalningsprofil

Kredit- och bankkort

Du kan lägga till följande kredit- och bankkort som betalningsmetoder i betalningsprofilen:

• American Express
  • MasterCard
  • Visa
  • Discover (endast USA)
  • JCB (endast Japan och USA)
  • Visa Electron (endast utanför USA)
  • Elo-kreditkort (endast Brasilien; vi tillåter inte att du lägger till Elo-betalkort)

De typer av kort som godkänns med Google-tjänster i betalningsprofilen varierar beroende på plats och produkt.

Obs! Du kanske lägger märke till tillfälliga reservationer på ditt kortkonto när du använder ett kredit- eller betalkort.

Bankkonto

I vissa länder kan du lägga till ett bankkonto till payments.google.com.

• Boleto (endast Brasilien)
Direktdebitering via operatör (DCB)

Vissa mobila enheter och abonnemang kan använda direktdebitering via operatör för att handla på Google Play.

Presentkort och kampanjkoder för Google Play

Om du vill göra inköp på Google Play i vissa utvalda länder kan du använda presentkort och kampanjkoder på Google Play. Om du löser in ett presentkort eller en kampanjkod kan du se dem i betalningsprofilen som ditt Google Play-saldo.

Läs mer om vad du kan köpa med saldot i Google Play

Metoder som inte stöds

Du kan inte lägga till följande betalningsmetoder i din betalningsprofil:

• elektroniska överföringar
  • banköverföringar
  • Western Union
  • MoneyGram
  • virtuella kreditkort (VCC)
  • health savings account (HSA)
  • åkkort
  • förbetalda kort
  • depositionsbetalningar.