Zakelijke betaalmethoden toevoegen, bewerken of verwijderen

Een bedrijf kan betaalmethoden zoals creditcards, betaalpassen of bankrekeningen toevoegen voor de volgende zaken:

• Betalingen doen voor Google-producten en -services.
  • Betalingen ontvangen voor producten of services die u via Google verkoopt.Lees hier hoe u als verkoper betalingen ontvangt voor wat u heeft verkocht via Google.

Als u een beheerder of gebruiker met volledige toegang tot het betalingsprofiel bent, kunt u betaalmethoden bekijken, toevoegen, bewerken en verwijderen.

Uw betaalmethoden vinden

Zo vindt u uw geverifieerde betaalmethoden in uw betalingsprofiel:

1. Log in op uw betalingsprofiel.
  2. Klik op Betaalmethoden.

Betaalmethoden toevoegen

We voegen uw eerste betaalmethode aan uw betalingsprofiel toe wanneer u iets via Google koopt of zich aanmeldt voor een betaalde Google-service.

Vervolgens kunt u meer creditcards, betaalpassen, bankrekeningen en andere betaalmethoden toevoegen als u een beheerder of gebruiker met volledige toegang tot het betalingsprofiel bent.

Zo voegt u een betaalmethode toe:

1. Controleer of de kaart of bankrekening die u wilt toevoegen op de lijst met geaccepteerde betaalmethoden staat.
  2. Log in op het betalingsprofiel.
  3. Klik op Betaalmethoden.
  4. Kies Betaalmethode toevoegen.
  5. Voer de details van de betaalmethode in en volg de instructies.
    • Als u een kaart toevoegt: Misschien verschijnt er op uw bankrekening een kleine afschrijving die in behandeling is. Hiermee controleren wij uw kaart. Deze betaling verdwijnt vanzelf en heeft geen invloed op uw saldo.
    • Als u een bankrekening toevoegt in de Verenigde Staten: Mogelijk wordt u verzocht uw rekening te verifiëren middels onmiddellijke verificatie, waarbij u uw bankgegevens gedurende 24 uur veilig met Google deelt. Als u problemen ondervindt bij het gebruik van onmiddellijke verificatie, probeert u de testbetaling uit te voeren.
  6. Kies Opslaan.

Betaalmethoden bewerken

1. Log in op uw betalingsprofiel.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Klik naast de betaalmethode die u wilt updaten op Bewerken.

Betaalmethoden verwijderen

Houd rekening met het volgende als u een betaalmethode uit een betalingsprofiel wilt verwijderen:

• Als er slechts één betaalmethode bestaat voor een abonnement, moet een gebruiker een nieuwe betaalmethode toevoegen voordat de bestaande betaalmethode wordt verwijderd. Volg deze stappen om een nieuwe betaalmethode toe te voegen aan het abonnement.
  • U kunt Google Play- en Google Pay-saldo's niet uit een betaalmethode verwijderen. Wel kunt u uw saldo uitgeven of uw Google Pay-saldo naar uw bankrekening overmaken.

Zo verwijdert u een betaalmethode:

1. Log in op het betalingsprofiel.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Zoek de betaalmethode die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.

Betaalmethoden die u aan uw betalingsprofiel kunt toevoegen

Creditcards en betaalpassen

U kunt de volgende creditcards en betaalpassen toevoegen als betaalmethoden aan uw betalingsprofiel:

• American Express
  • MasterCard
  • Visa
  • Discover (alleen VS)
  • JCB (alleen Japan en VS)
  • Visa Electron (alleen voor buiten de VS)
  • Elo-creditcards (alleen Brazilië, u kunt geen Elo-betaalpassen toevoegen)

Welke creditcards en betaalpassen u kunt toevoegen aan Google-services, verschilt per locatie en product.

Opmerking: Bij gebruik van een creditcard of betaalpas ziet u mogelijk tijdelijke machtigingen voor uw rekening.

Bankrekening

In sommige landen kunt u een bankrekening toevoegen aan payments.google.com.

• Boleto (alleen Brazilië)
Rechtstreekse facturering via provider (Direct Carrier Billing, DCB)

Sommige mobiele apparaten en abonnementen kunnen gebruikmaken van rechtstreekse facturering via de provider voor aankopen op Google Play.

Google Play-cadeaukaarten en -promotiecodes

Als u in bepaalde landen aankopen wilt doen op Google Play, kunt u Google Play-cadeaukaarten en -promotiecodes gebruiken. Als u een cadeaubon of promotiecode inwisselt, wordt deze in uw betalingsprofiel weergegeven als Google Play-saldo.

Ontdek wat u kunt kopen met uw Google Play-saldo

Niet-ondersteunde methoden

U kunt de volgende betaalmethoden niet aan uw betalingsprofiel toevoegen:

• Overboekingen
  • Overboekingen
  • Western Union
  • MoneyGram
  • Virtuele creditcards (VCC)
  • Health Savings Account (HSA)
  • Ov-kaarten
  • Prepaidkaarten
  • Betalingen met een borg/escrow