Yrityksen maksutapojen lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

Lisäämällä maksutavaksi esimerkiksi luottokortin, debit-kortin tai pankkitilin yritys voi

• maksaa Googlen tuotteista ja palveluista
  • saada maksun Googlen kautta myymistäsi tuotteista tai palveluista –lue lisää tällaisiin myynteihin liittyvien kauppiasmaksujen saamisesta.

Jos olet maksuprofiilin järjestelmänvalvoja tai sinulla on siihen täydet pääsyoikeudet, voit löytää, lisätä, muokata ja poistaa maksutapoja.

Maksutapojen löytäminen

Näet maksuprofiilin vahvistetut maksutavat seuraavasti:

1. Kirjaudu maksuprofiiliisi.
  2. Valitse Maksutavat.

Maksutapojen lisääminen

Ensimmäinen maksutapa lisätään maksuprofiiliisi, kun ostat jotain Googlelta tai tilaat maksullisen Google-palvelun.

Jos olet maksuprofiilin järjestelmänvalvoja tai sinulla on siihen täydet käyttöoikeudet, voit tämän jälkeen lisätä uusia luotto- tai debit-kortteja, pankkitilejä ja muita maksutapoja.

Voit lisätä uuden maksutavan seuraavasti:

1. Varmista, että lisättävä kortti tai pankkitili on hyväksytty maksutapa.
  2. Kirjaudu maksuprofiiliin.
  3. Valitse Maksutavat.
  4. Valitse Lisää maksutapa.
  5. Lisää maksutavan tiedot ja noudata ohjeita.
    • Jos lisäät kortin: Pankkitilillesi saattaa ilmestyä pieni maksuvaraus. Sen avulla tarkistamme korttitietosi. Varaus häviää myöhemmin, eikä se vaikuta tilin saldoon.
    • Jos lisäät pankkitilin Yhdysvalloissa: Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan tilisi pikavahvistuksella, jossa jaat pankkitietosi suojatusti Googlelle 24 tunnin ajaksi. Jos pikavahvistuksessa on ongelmia, voit kokeilla testitalletusta.
  6. Valitse Tallenna.

Maksutapojen muokkaaminen

1. Kirjaudu maksuprofiiliin.
  2. Valitse Maksutavat.
  3. Klikkaa muokattavan maksutavan vierestä Muokkaa.

Maksutapojen poistaminen

Jos haluat poistaa maksuprofiilista maksutavan, ota huomioon seuraavat seikat:

• Jos tilauksessa on vain yksi maksutapa, sinun on lisättävä uusi maksutapa ennen nykyisen poistamista. Voit lisätä uuden maksutavan tilaukseen näiden ohjeiden avulla.
  • Google Play- ja Google Pay ‑saldoa ei voi poistaa maksutavalta. Voit joko käyttää saldon rahat tai siirtää Google Pay ‑saldon pankkitilillesi.

Voit poistaa maksutavan seuraavasti:

1. Kirjaudu maksuprofiiliin.
  2. Valitse Maksutavat.
  3. Etsi poistettava maksutapa ja klikkaa sen kohdalta Poista.

Maksuprofiilin hyväksytyt maksutavat

Credit- ja debit-kortit

Maksuprofiilin maksutavaksi voi lisätä seuraavat credit- ja debit-kortit:

• American Express
  • MasterCard
  • Visa
  • Discover (vain Yhdysvallat)
  • JCB (vain Japani ja Yhdysvallat)
  • Visa Electron (vain Yhdysvaltojen ulkopuolella)
  • Elo-luottokortit (vain Brasilia, Elo-debit-kortteja ei hyväksytä).

Googlen palveluiden kautta maksuprofiiliin lisättävät kortit vaihtelevat sijainnin ja tuotteen mukaan.

Huom. Jos käytät luotto- tai debit-korttia, korttitililläsi saattaa näkyä väliaikaisia maksuvarauksia.

Pankkitili

Joissakin maissa voit lisätä pankkitilin osoitteessa payments.google.com.

• Boleto (vain Brasilia)
Suora operaattorin laskutus

Jotkin mobiililaitteet ja palvelupaketit tukevat Google Play ‑ostoksissa suoraa operaattorin laskutusta.

Google Play ‑lahjakortit ja ‑tarjouskoodit

Valituissa maissa Google Play ‑ostokset voi maksaa Google Playn lahjakorteilla ja tarjouskoodeilla. Lunastamasi lahjakortin tai tarjouskoodin arvo siirtyy maksuprofiilisi Google Play ‑saldoon.

Lue lisää siitä, mitä Google Play ‑saldolla voi ostaa.

Maksutavat, joita ei tueta

Seuraavia maksutapoja ei voi määrittää maksuprofiiliin:

• tilisiirrot
  • Pankkisiirrot
  • Western Union
  • MoneyGram
  • virtuaaliluottokortit
  • Health Savings Account ‑tili (HSA)
  • Transit-kortit
  • Prepaid-kortit
  • turvatalletuksen tyyppiset maksut.