Uw betalingsprofiel permanent sluiten

Als u uw Google-betalingsprofiel sluit, worden uw transactie- en betalingsgegevens permanent verwijderd. U kunt een gesloten betalingsprofiel niet opnieuw openen.

Belangrijk: Alleen bedrijven en individuen kunnen hun betalingsprofielen sluiten. Als u een verkopersprofiel wilt sluiten, neemt u contact op met ons supportteam.

Als u uw betalingsprofiel sluit, kunt u het volgende niet meer doen:

• Aankopen doen bij Google Play en andere Google-producten
  • Google Pay gebruiken om aankopen te doen
  • Geld verzenden of vragen via Google Pay en Gmail
  • Cadeaukaarten, loyaliteitsprogramma's en betalingsgegevens opslaan
  • Uw transactiegeschiedenis bekijken

Nadat u uw profiel heeft gesloten, moet u een nieuw betalingsprofiel maken als u producten en services van Google wilt kopen of betalingen van Google wilt ontvangen. U kunt een nieuw profiel maken door iets van Google te kopen of door u aan te melden voor een Google-service waarbij u betaald krijgt.

Overweeg betaalmethoden te verwijderen

Als u uw betalingsprofiel wilt sluiten omdat u zich zorgen maakt over de beveiliging van een van uw betaalmethoden (zoals een creditcard), kunt u ook overwegen die betaalmethode uit uw profiel te verwijderen. U heeft dan nog steeds toegang tot uw betalingsgegevens, betaalmethoden en transactiegeschiedenis.

Als u meerdere betalingsprofielen heeft

Gebruik de tool 'Uw betalingsprofiel sluiten' om uw meest recent gebruikte profiel te sluiten. Als u meerdere betalingsprofielen heeft, selecteert u eerst het profiel dat u wilt sluiten door de volgende stappen uit te voeren:

1. Log in op het betalingsprofiel.
  2. Selecteer het betalingsprofiel dat u wilt sluiten.
  3. Ga door naar de tool Uw betalingsprofiel sluiten.

Uw betalingsprofiel sluiten

U kunt een betalingsprofiel alleen sluiten als u de beheerder of profieleigenaar bent.

Gebruik de tool Uw betalingsprofiel sluiten om uw betalingsprofiel te sluiten.