Kan refundere bestillinger

Som Chrome Nettmarked-selger kan du utstede en refusjon når som helst etter at du har belastet bestillingen. Du må angi dine egne retningslinjer for refusjoner. Kundene kontakter deg direkte med refusjonsspørsmål.

Merk: Hvis du er Play-utvikler, må du refundere bestillinger via Play-konsollen. Finn ut hvordan du refunderer bestillinger i Play-konsollen.

Følg denne fremgangsmåten for å utstede en refusjon på en bestilling i betalingsprofilen din:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Klikk på Kundebestillinger.
  3. Finn frem til en bestilling du vil refundere, og klikk på den tilhørende linjen.
  4. Klikk på Refunder i panelet som åpnes, eller bla ned og klikk på Se hele siden for å se bestillingsloggen til kunden samt andre opplysninger.
  5. Klikk på Refunder igjen på neste skjermbilde.
  6. Velg årsaken til refusjonen.
  7. Legg eventuelt til en melding til kunden. Slike kommentarer vises i kundens betalingsprofil.
    Merk: For å beskytte personvernet og sikkerheten til kundene gir vi ikke kundenes e-postadresser eller annen kontaktinformasjon til selgere. Derfor er den eneste måten å kommunisere med kundene på å legge til kommentarer, med mindre kundene kontakter deg direkte.
  8. For å fullføre refusjonen til kunden din, klikk på Refunder bestilling.

Finn refusjonsinformasjonen

Når en refusjon er utstedt til en kunde, dokumenteres refusjonen i betalingsprofilen din. Slik finner du refusjoner:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Klikk på Abonnementer, finn «Selgertjenester», og klikk på Administrer.
  1. Finn og klikk på Se transaksjoner på neste skjermbilde.
  2. Klikk på et linjeelement for å se informasjon om den gjeldende bestillingen. Du kan endre innholdet i visningen fra «Detaljert transaksjonsoversikt» til «Sammendrag» og søke etter bestillinger som er registrert, med alt fra «Denne måneden» til «Alle datoer».

Gjennomgang av betalingsprofiler

For å sikre at alle har et trygt kjøpsmiljø og overholder vilkårene våre for bruk, gjennomgår vi jevnlig betalingsprofiler. Under slike gjennomganger kan du ikke behandle refusjoner (refusjonene avvises), men dette er bare midlertidig.

Vær oppmerksom på at disse tilfeldige gjennomgangene er sjeldne. Du kan også være trygg på at du kan utstede refusjoner gjennom profilen din 24 timer etter at refusjonsforsøket ditt opprinnelig ble avvist. Vi setter pris på at du viser tålmodighet under denne perioden.

Oppsummering av refusjonsretningslinjene

Ha følgende i bakhodet dersom du utsteder eller vurderer å utstede en refusjon:
  • Når du utsteder en refusjon, kan ikke refusjonen kanselleres. Google tilbakefører transaksjonsgebyret til deg når du har refundert en betaling.
  • Vi sender ikke e-poster til deg eller kunden for eventuelle refusjoner du utsteder.
  • Hvis du er midlertidig forhindret i å utstede refusjoner fordi vi tar en gjennomgang av betalingsprofilen din, må du vente i 24 timer før du kan refundere bestillinger.
  • Dersom du refunderer en bestilling før Google har utstedt en selgerutbetaling for denne bestillingen, mottar du ikke beløpet du refunderte til kunden, i den neste selgerutbetalingen din. Hvis du refunderer betalingen for en bestilling etter at du har mottatt selgerutbetalingen for den, trekkes det refunderte beløpet fra i en fremtidig selgerutbetaling.
  • Hvis du utsteder en refusjon som fører til at profilsaldoen din havner i minus, og den forblir slik i 48 timer, belaster Google deg i henhold til vilkårene våre for bruk. Vi debiterer med andre ord bankkontoen du vanligvis mottar selgerutbetalinger til. Beløpet vi trekker fra bankkontoen din, tilsvarer den negative saldoen bokført den dagen Google gjør dette fratrekket.
true
Oppdateringer av betalingssenteret

Velkommen til den nye brukerstøtten til Googles betalingssenter! Nå finner du støtte for både selgere og bedriftsforbrukere på ett sted. Les mer om hva som er nytt.