Bestellingen terugbetalen

Nadat het bedrag van een bestelling in rekening is gebracht, kunnen Chrome Web Store-verkopers op elk gewenst moment een terugbetaling verrichten. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleid voor terugbetalingen. Klanten nemen rechtstreeks contact met u op als ze vragen over een terugbetaling hebben.

Opmerking: Als u een Play-ontwikkelaar bent, moet u bestellingen terugbetalen via de Play-ontwikkelaarsconsole. Meer informatie over terugbetaling van bestellingen in de Play-ontwikkelaarsconsole.

U kunt als volgt een terugbetaling voor een bestelling overmaken via uw betalingsprofiel:

1. Log in op het betalingsprofiel.
  2. Klik op Klantbestellingen.
  3. Klik op de regel van de bestelling die u wilt terugbetalen.
  4. Klik in het venster dat wordt geopend op Terugbetalen of scroll omlaag en klik op Volledige pagina weergeven om de bestelgeschiedenis en meer gegevens van de klant te raadplegen.
  5. Klik in het volgende scherm nogmaals op Terugbetalen.
  6. Selecteer de reden voor de terugbetaling.
  7. Voeg desgewenst een bericht voor de klant toe. Deze opmerkingen worden weergegeven in het betalingsprofiel van de klant.
    Opmerking: Met het oog op privacy en beveiliging beschikken verkopers niet over het e-mailadres of andere contactgegevens van klanten. Communicatie met klanten is dus alleen mogelijk door opmerkingen toe te voegen of wanneer klanten zelf rechtstreeks contact met u opnemen.
  8. Klik op Terugbetaling uitvoeren voor bestelling om het terugbetalen van uw klant af te ronden.

Terugbetalingsgegevens opzoeken

Nadat een bestelling aan een klant is terugbetaald, wordt de terugbetaling gedocumenteerd in uw betalingsprofiel. Zo vindt u terugbetalingen:

1. Log in bij het betalingsprofiel.
  2. Klik op Abonnementen, zoek Verkopersservices en klik op Beheren.
  1. Klik op het volgende scherm op Transacties weergeven.
  2. Klik op een regelitem om de details van die bestelling weer te geven. U kunt de weergave van 'Gedetailleerde transactieweergave' wijzigen in 'Overzicht' en zoeken naar bestellingen in periodes van 'Deze maand' tot 'Onbeperkt'.

Beoordeling van betalingsprofielen

Om te zorgen voor een veilige inkoopomgeving en zodat iedereen aan onze Servicevoorwaarden voldoet, controleren we regelmatig betalingsprofielen. Tijdens beoordelingen kunt u tijdelijk geen terugbetalingen verwerken (terugbetalingen worden geweigerd).

Houd er rekening mee dat dergelijke willekeurige beoordelingen onregelmatig plaatsvinden. We verzekeren u dat u 24 uur nadat uw eerste poging tot terugbetaling werd geweigerd, de verwerking van terugbetalingen weer kunt hervatten. We stellen uw geduld tijdens dit proces zeer op prijs.

Samenvatting terugbetalingsbeleid

Houd rekening met het volgende wanneer u terugbetalingen overweegt of verwerkt:
  • Nadat u een terugbetaling heeft uitgevoerd, kan deze niet worden geannuleerd. Google zal de transactiekosten aan u terugbetalen nadat u een betaling heeft terugbetaald.
  • We sturen geen e-mails naar u of de klant voor terugbetalingen die u uitvoert.
  • Als u tijdelijk geen terugbetalingen kunt verwerken omdat uw betalingsprofiel wordt beoordeeld, moet u 24 uur wachten voordat u bestellingen kunt terugbetalen.
  • Als u een bestelling terugbetaalt voordat Google een uitbetaling voor deze bestelling aan u heeft gedaan, zult u het bedrag dat u aan de klant heeft terugbetaald, niet bij uw volgende uitbetaling ontvangen. Als u een bestelling terugbetaalt nadat u de uitbetaling ervoor heeft ontvangen, wordt het bedrag dat u aan uw klant heeft terugbetaald, van een volgende uitbetaling aan u afgetrokken.
  • Als u een terugbetaling uitvoert, uw profielsaldo hierdoor negatief wordt en dit 48 uur negatief blijft, int Google het geld bij u in overeenstemming met onze Servicevoorwaarden, en wordt het afgeschreven van de bankrekening waar doorgaans uw uitbetalingen op worden gestort. Het bedrag dat van uw bankrekening wordt afgeschreven, is gelijk aan het negatieve saldo op de dag waarop Google de betaling probeert te innen.
true
Updates van het betalingscentrum

Welkom in het nieuwe Helpcentrum van het Google-betalingscentrum. Verkopers en zakelijke klanten kunnen nu op dezelfde plek ondersteuning krijgen. Meer informatie over de wijzigingen.