E-mailvoorkeuren voor betalingsgebruikers toevoegen of wijzigen

Google stuurt bij bepaalde betalingsactiviteiten e-mailberichten om u te informeren over activiteiten in uw betalingsprofiel. Deze berichten worden verzonden naar het e-mailadres van de contactpersoon die u in uw betalingsprofiel heeft gekozen. U moet één gebruiker kiezen als primair contact voor het ontvangen van alle e-mailberichten. Als u een gebruiker als primair contact wilt verwijderen, moet u eerst een andere gebruiker als primair contact van het betalingsprofiel selecteren.

Primaire contacten ontvangen alle e-mail over betalingen en eventueel ook aankoopbewijzen. Als u een eenmanszaak heeft en niet wilt dat uw primaire contact persoonlijke en zakelijke aankoopinformatie ontvangt, kunt u uw persoonlijke en zakelijke activiteiten beter scheiden in twee afzonderlijke profielen.

E-mailvoorkeuren

Gebruikers en beheerders van het betalingsprofiel kunnen de volgende e-mailvoorkeuren kiezen voor gebruikers van het betalingsprofiel:

• Alle e-mails over betalingen: gebruikers voor wie u deze instelling selecteert, ontvangen:
    • Administratieve informatie en meldingen, zoals bankrekeningverificaties van verkopers en belastingformulieren
    • Facturen
    • Maandafschriften
    • Meldingen van uitbetalingen aan verkopers
    • Informatie over mislukte proefbetalingen van Google om een account te verifiëren
    • Informatie wanneer een gebruiker van een betalingsprofiel een nieuwe primaire betaalmethode selecteert
  • Alleen administratieve e-mails over betalingen: gebruikers voor wie u deze instelling selecteert, ontvangen het volgende:
    • Accountbeheerberichten over belastingformulieren
    • Profielopschortingen
    • Updates van de Servicevoorwaarden
    • Kennisgeving van het sluiten van het profiel
  • Geen e-mails over betalingen: gebruikers voor wie u deze instelling selecteert, ontvangen geen e-mailmeldingen over betalingsprofielen.

Contacten voor e-mails over betalingen toevoegen of wijzigen

Ga als volgt te werk om een contactpersoon in het betalingsprofiel te wijzigen of er een toe te voegen:

1. Log in op uw betalingsprofiel.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer onder 'Payments-gebruikers' de optie Payments-gebruikers beheren.
  4. Wijzig de meldingsinstellingen van een bestaande gebruiker door op te klikken. Voeg een e-mailadres toe aan een contact door naast 'Contactgegevens' op te klikken.
  5. Klik naast 'E-mailvoorkeuren' op .
  6. Wijzig onder 'Type' via het dropdown-menu het type e-mails dat de gebruiker kan ontvangen over het betalingsprofiel: 'Email over alle betalingen', Alleen administratieve e-mail over betalingen' of 'Geen e-mail over betalingen'.
  7. Vink het vakje naast 'Primaire contactpersoon' aan zodat de gebruiker alle e-mail over betalingen krijgt en het primaire contact is als Google vragen heeft over het betalingsprofiel.
  8. Klik op Opslaan.
Google Play-ontwikkelaars kunnen meer informatie vinden over het toevoegen van gebruikers en het beheren van hun toegangsrechten