Legg til og fjern brukere, eller endre tillatelser

Hvis du er registrert som bedrift, kan du legge til andre brukere i Google-betalingsprofilen du administrerer. Du kan velge om de kan invitere andre til å bruke profilen, kjøpe eller registrere seg for betalte Google-tjenester, se betalingsloggen eller endre profilen. Hvis du ikke lenger vil at en bestemt person skal få tilgang til eller administrere en betalingsprofil, kan du fjerne vedkommende fra profilen.

Tips: Brukere du legger til, kan se betalingsopplysningene dine. Hvis du er registrert som enkeltperson, kan du ikke legge til eller fjerne brukere eller endre tillatelser.

Legg til en bruker i en profil

Hvis du er administrator eller eier av en betalingsprofil for en bedrift eller selger, kan du følge denne fremgangsmåten for å legge til en bruker i en betalingsprofil:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Administrer betalingsbrukere under «Betalingsbrukere».
  4. Velg Legg til en ny bruker.
  5. Skriv inn kontaktens navn og e-postadresse.
  6. Klikk på Tillatelser Tillatelser for å velge tillatelser for den nye brukeren. Finn ut mer om profiltillatelser.
  7. Klikk på E-postinnstillinger E-post for å velge e-postinnstillingene for den nye brukeren.
  8. Klikk på Inviter. «Venter» vises for brukernavnet frem til vedkommende godtar invitasjonen din. For å bruke betalingsprofilen må brukeren godta invitasjonen innen to uker. Brukerne må gjøre følgende for å godta invitasjonen:
    1. åpne e-postinvitasjonen
    2. klikke på Les gjennom og godta
    3. klikke på Godta nederst i det neste skjermbildet

For å sende en e-postinvitasjon til en bruker på nytt følger du denne fremgangsmåten:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Administrer betalingsbrukere under «Betalingsbrukere».
  4. Finn brukeren du har sendt en invitasjon til.
  5. Åpne kontaktoppføringen ved å klikke på nedoverpilen Nedoverpil.
  6. Klikk på Send invitasjonen på nytt.

Finn ut mer om hvordan du fjerner en bruker fra en betalingsprofil.

Om brukertillatelser og e-postinnstillinger

Når noen legger deg til i en betalingsprofil, gir de deg et sett med tillatelser. Når du er administrator for en betalingsprofil, kan du legge til andre personer i en bedrifts- eller selgerbetalingsprofil og angi tillatelsene deres for å gi dem ulike tilgangsnivåer til betalingsopplysningene for alle Google-produkter.

Administratorer for betalingsprofiler bør huske på følgende:

• Selv om du ikke velger noen tillatelser, kan brukeren få e-postvarsler knyttet til betalinger for alle tilknyttede kontoer (selv om de ikke har noen Google-konto).
  • Brukeren må ha en Google-konto for å få de oppførte tillatelsene. Finn ut mer om hvordan du oppretter en Google-konto.
  • En bruker med hvilke som helst av de oppgitte tillatelsene kan logge på betalingsprofilen sin og se informasjon for alle Google-produktene.
Nivåer av brukertillatelser

Eiere og administratorer av betalingsprofiler kan gi brukerne følgende tillatelsesnivåer:

• E-posttilgang: Hvis du ikke angir et tillatelsesnivå, mottar brukerne e-postmeldinger knyttet til betalinger, men de kan ikke logge på betalingssenteret.
  • Lesetilgang: Brukeren kan se all informasjon og alle dokumenter relatert til alle produkter som er knyttet til denne betalingsprofilen.
  • Endre betalingsprofilen: Brukeren kan endre følgende informasjon i betalingsprofilen:
    • bedriftsnavnet
    • adressen
    • betalingsmåter
    • avgiftsinformasjon
    • innstillinger for betalingskontoen
    Denne tillatelsen er ikke tilgjengelig for bedrifts- eller selgerprofiler.
  • Registrering og kjøp: Brukeren kan bruke betalingsprofilen til å kjøpe eller registrere seg for flere Google-produkter eller -tjenester.

Merk: For enkelte produkter og tjenester kan ikke brukeren bytte mellom flere profiler.

• Administrere brukere: Brukeren kan legge til, endre og fjerne brukere av betalingsprofilen og endre tillatelsene deres.

Merk: Brukeren kan bare gi andre brukere de samme tillatelsene de selv har, og fjerne brukere på samme eller lavere tillatelsesnivå.

• Administrator med alle tillatelser: Brukeren har alle nåværende og fremtidige tillatelser etter hvert som de blir tilgjengelige, og kan legge til, endre og administrere brukere for betalingsprofilen.

Selgere har også tilgang til følgende tillatelser:

• Lese kjøpsordre: Brukeren kan se selgeraktivitet.
  • Administrere kjøpsordrer: Brukeren kan se og administrere bestillinger, refusjoner og kanselleringer.

Merk: En bruker med dette tillatelsesnivået kan ikke se eller endre noe annet i profilen.

E-postinnstillinger

Du kan velge hvilke typer e-poster brukerne av betalingsprofilen din får, gjennom e-postinnstillingene dine.

Merk: E-postkvitteringer fra Google-produkter sendes vanligvis bare til Google-kontoen som kjøpet ble foretatt med. For enkelte produkter kan hovedkontakten i betalingsprofilen også motta en e-postkvittering.

Administratorer kan gi profilbrukerne tilgang til følgende e-postinnstillinger:

• Alle e-poster om betaling: Brukeren får alle e-poster om betaling, inkludert administrativ informasjon, fakturaer, månedlige kontoutskrifter og andre transaksjonsmeldinger, som følgende:
    • administrativ informasjon og varsler (selgerverifisering, avgiftsskjemaer osv.)
    • fakturaer
    • månedlige kontoutskrifter
    • varsler når betalinger til en selger utstedes
    • varsler når Google ikke kan bekrefte en konto via testinnbetalinger
    • varsler når en ny primær betalingsmåte er valgt
  • Administrative e-poster om betaling: Brukeren får e-poster med følgende:
    • kontoadministrasjonsmeldinger om avgiftsskjemaer
    • informasjon om profilsuspensjoner
    • oppdateringer av vilkår for bruk
    • informasjon om stenging av profiler
  • Ingen e-poster om betaling: Brukeren får ikke noen e-postvarsler om betalingsprofilen.

Endre brukertillatelser

Følg denne fremgangsmåten for å endre tilgangstillatelsene for en bruker:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Administrer betalingsbrukere under «Betalingsbrukere».
  4. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil for å åpne en brukeroppføring.
  5. Klikk på Endre Edit under «Tillatelser».
  6. Velg type tilgangstillatelse for brukeren.
  7. Klikk på Lagre.

Fjern en bruker fra en profil

I bedrifts- og selgerprofiler kan du fjerne alle andre brukere – hvis du selv har administratortillatelser. Følg denne fremgangsmåten for å fjerne en bruker:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Administrer betalingsbrukere under «Betalingsbrukere».
  4. For å åpne brukeroppføringen du vil endre eller fjerne, klikk på nedoverpilen Nedoverpil.
  5. Velg Fjern.
  6. For å bekrefte at du vil fjerne denne brukeren fullstendig, klikk på Ja.