Administrer brukere i betalingsprofilen din

Viktig: For enkelte bedriftsprodukter, for eksempel Google Ads, kan det hende kontotypen står som «Organisasjon» i stedet for «Bedrift».

Hvis du er registrert som bedrift, kan du legge til andre brukere i Google-betalingsprofilen du administrerer. Du kan velge om de kan invitere andre til å bruke profilen, kjøpe eller registrere seg for betalte Google-tjenester, se betalingsloggen din eller endre profilen. Hvis du ikke vil at en bestemt person skal ha tilgang til eller kunne administrere en betalingsprofil, kan du fjerne vedkommende fra profilen.

Tips: Brukere du legger til, kan finne betalingsopplysningene dine. Hvis du er registrert som enkeltperson, kan du ikke legge til eller fjerne brukere eller endre tillatelser.

Oppdater informasjonen i betalingsprofilen

I betalingsprofilen kan brukere med administrator- eller faktureringstilgang oppdatere informasjonen i betalingsprofilen til en organisasjon, for eksempel

• navn og adresse
  • skatte-ID-nummer (USA)
  • språkinnstilling
  • betalingsmåter (legge til og redigere)

Brukere med administrator- eller faktureringstilgang kan gjøre disse endringene selv om de ikke er betalingsbrukere. Administratorer for betalingsprofilen kan fullføre alle trinnene i prosessen for annonsørbekreftelse. Tidligere var det bare betalingsbrukere som kunne utføre disse handlingene.

Når betalingsprofilbrukere gjør endringer i betalingsprofilen, får betalingsadministratorer et e-postvarsel. Merk at betalingsprofilbrukere ikke kan legge til eller fjerne brukere fra betalingsprofilen eller endre eksisterende brukertillatelser. Finn ut mer om tilgangsnivåer i Google Ads.

Hvis du vil slå av denne funksjonen, kan du kontakte brukerstøtten for Google Ads.

Legg til en bruker i en profil

Hvis du er administrator eller eier av en bedrifts- eller selgerbetalingsprofil, kan du legge til en bruker i en betalingsprofil:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Trykk på Innstillinger øverst.
  3. Klikk på Administrer betalingsbrukere under «Betalingsbrukere».
  4. Velg Legg til en ny bruker.
  5. Skriv inn brukerens navn og e-postadresse.
  6. Klikk på Tillatelser Tillatelser for å velge tillatelser for den nye brukeren. Finn ut mer om profiltillatelser.
  7. Klikk på E-postinnstillinger E-post for å velge e-postinnstillingene for den nye brukeren.
  8. Klikk på Inviter. «Venter» vises for brukernavnet frem til hen godtar invitasjonen din.

Godta en invitasjon

For å bruke betalingsprofilen må brukeren godta invitasjonen innen to uker. For å godta invitasjonen må brukerne:

1. åpne e-postinvitasjonen
  2. klikke på Les gjennom og godta
  3. klikke på Godta nederst i det neste skjermbildet

Send invitasjoner på nytt

Slik sender du en e-postinvitasjon til en bruker på nytt:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Trykk på Innstillinger øverst.
  3. Klikk på Administrer betalingsbrukere under «Betalingsbrukere».
  4. Finn brukeren du har sendt en invitasjon til.
  5. Åpne brukeroppføringen ved å klikke på nedoverpilen Nedoverpil.
  6. Klikk på Send invitasjonen på nytt.

Finn ut mer om hvordan du fjerner en bruker fra en betalingsprofil.

Om brukertillatelser og e-postinnstillinger

Når noen legger deg til i en betalingsprofil, gir de deg et sett med tillatelser. Når du er administrator for betalingsprofilen, kan du legge til andre personer til en bedrifts- eller selgerbetalingsprofil. Du kan angi tillatelsene deres for å gi dem ulike typer tilgang til betalingsopplysningene for alle Google-produkter.

Administratorer for betalingsprofiler bør være oppmerksom på følgende:

• Selv om du ikke velger noen tillatelser og ikke har noen Google-konto, kan brukeren få e-postvarsler knyttet til betalinger for alle tilknyttede kontoer.
  • Brukeren må ha en Google-konto for å få de oppførte tillatelsene. Finn ut mer om hvordan du oppretter en Google-konto.
  • En bruker med hvilke som helst av de oppgitte tillatelsene kan logge på betalingsprofilen sin og se informasjon om alle Google-produktene.
Nivåer av brukertillatelser

Eiere og administratorer av betalingsprofiler kan gi brukerne følgende tillatelsesnivåer:

• E-posttilgang: Hvis du ikke angir et tillatelsesnivå, mottar brukerne betalingsrelaterte e-poster, men de kan ikke logge inn på betalingssenteret.
  • Lesetilgang: Brukeren kan finne all informasjon og alle dokumenter relatert til alle produkter som er knyttet til denne betalingsprofilen.
  • Endre betalingsprofil: Brukeren kan endre følgende informasjon i betalingsprofilen:
    • bedriftsnavn
    • adresse
    • betalingsmåter
    • avgiftsinformasjon
    • innstillinger for betalingskontoen
    Denne tillatelsen er ikke tilgjengelig for bedrifts- eller selgerprofiler.
  • Registrering og kjøp: Brukeren kan bruke betalingsprofilen til å kjøpe eller registrere seg for flere Google-produkter eller -tjenester.

Merk: For enkelte produkter og tjenester kan ikke brukeren bytte mellom flere profiler.

• Administrere brukere: Brukeren kan legge til, endre og fjerne brukere av betalingsprofilen og endre tillatelsene deres.

Merk: Brukeren kan bare gi andre brukere de samme tillatelsene de selv har, og fjerne brukere på samme eller lavere tillatelsesnivå.

• Administrator med alle tillatelser: Brukeren har alle nåværende og fremtidige tillatelser etter hvert som de blir tilgjengelige, og kan legge til, endre og administrere brukere for betalingsprofilen.
  • Hovedkontakt: Alle betalingsprofiler må ha én hovedkontakt. Personen med denne rollen mottar alle e-poster om betaling, inkludert eventuelle spørsmål fra Google. Du kan ikke slette hovedkontakten, men du kan tilordne rollen til noen andre. Avhengig av produktet kan hovedkontakten få kvittering på e-post hver gang noen betaler med den aktuelle profilen.

Selgere har også tilgang til følgende tillatelser:

• Lese kjøpsordre: Brukeren kan finne selgeraktivitet.
  • Administrere kjøpsordrer: Brukeren kan finne og administrere bestillinger, refusjoner og kanselleringer.

Tips: Brukere med dette tillatelsesnivået kan ikke finne eller endre noe annet i profilen.

E-postinnstillinger

Du kan velge hvilke typer e-poster brukerne av betalingsprofilen din får, gjennom e-postinnstillingene dine.

Merk: E-postkvitteringer fra Google-produkter sendes vanligvis bare til Google-kontoen som kjøpet ble foretatt med. For enkelte produkter kan primærkontakten i betalingsprofilen også få en e-postkvittering.

Administratorer kan gi profilbrukerne tilgang til følgende e-postinnstillinger:

• Alle e-poster om betaling: Brukeren får alle e-poster om betaling, inkludert administrativ informasjon, fakturaer, månedlige kontoutskrifter og andre transaksjonsmeldinger, for eksempel
    • administrative opplysninger og varsler, som selgerverifikasjon eller skatteskjemaer
    • fakturaer (for brukere med månedlig fakturering)
    • varsler om utbetalinger til selgere
    • varsler når Google ikke kan bekrefte en konto via testinnbetalinger
    • varsler når en ny primær betalingsmåte er valgt
  • Administrative e-poster om betaling: Brukeren får e-poster med:
    • meldinger om skatteskjemaer under «Kontoadministrasjon»
    • varsler om suspensjon av profiler
    • oppdateringer av vilkår for bruk
    • informasjon om stenging av profiler
  • Ingen e-poster om betaling: Brukeren får ikke noen e-postvarsler om betalingsprofilen.

Endre brukertillatelser

Slik kan du endre tilgangstillatelsene for en bruker:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Trykk på Innstillinger øverst.
  3. Klikk på Administrer betalingsbrukere under «Betalingsbrukere».
  4. Klikk på nedoverpilen Nedoverpil for å åpne en brukeroppføring.
  5. Klikk på Endre Rediger under «Tillatelser».
  6. Velg type tilgangstillatelse for brukeren.
  7. Klikk på Lagre.

Fjern en bruker fra en profil

I bedrifts- og selgerprofiler kan du fjerne alle andre brukere – hvis du selv har administratortillatelser. Sånn kan du fjerne brukere:

1. Logg på betalingsprofilen.
  2. Trykk på Innstillinger øverst.
  3. Klikk på Administrer betalingsbrukere under «Betalingsbrukere».
  4. For å åpne brukeroppføringen du vil endre eller fjerne, klikker du på nedoverpilen Nedoverpil.
  5. Velg Fjern.
  6. For å bekrefte at du vil fjerne denne brukeren permanent, klikker du på Ja.