Afegir i suprimir usuaris o canviar-ne els permisos

Important: en el cas d'alguns productes per a empreses, com ara Google Ads, pots trobar el tipus de compte "Organització" en lloc d'"Empresa".

Si t'has registrat com a empresa, pots afegir altres usuaris al perfil de pagaments de Google que gestiones. Pots decidir si aquests usuaris poden convidar-ne altres per utilitzar-lo, inscriure's a serveis de pagament de Google o comprar-ne, veure el teu historial de pagaments o fer canvis al perfil.Si ja no vols que un usuari tingui accés al perfil de pagaments o el pugui gestionar, el pots suprimir.

Consell: els usuaris que hi afegeixis poden veure la teva informació de pagament. Si t'has registrat com a particular, no podràs afegir ni suprimir usuaris, ni canviar els permisos.

Afegir un usuari a un perfil

Si ets administrador o propietari d'un perfil de pagaments d'empresa o de comerciant, segueix aquests passos per afegir un usuari a un perfil de pagaments:

1. Inicia la sessió al perfil de pagaments.
  2. A la part superior, fes clic a Configuració.
  3. A "Usuaris de pagaments", fes clic a Gestiona els usuaris de pagaments.
  4. Selecciona Afegeix un usuari nou.
  5. Introdueix el nom i l'adreça electrònica del contacte.
  6. Per triar els permisos de l'usuari nou, fes clic a Permisos Permisos. Obtén més informació sobre els permisos dels perfils.
  7. Per triar les preferències de correu electrònic de l'usuari nou, fes clic a Preferències de correu electrònic Correu electrònic.
  8. Fes clic a Convida. El nom de l'usuari es mostrarà com a "Pendent" fins que accepti la teva invitació. Per utilitzar el perfil de pagaments, l'usuari haurà d'acceptar la invitació en un termini de 2 setmanes.Per acceptar la invitació, els usuaris han de seguir aquests passos:
    1. Obrir el correu electrònic amb la invitació.
    2. Fer clic a Revisa i accepta.
    3. A la part inferior de la pantalla següent, fer clic a Accepta.

Per tornar a enviar la invitació per correu electrònic, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió al perfil de pagaments.
  2. A la part superior, fes clic a Configuració.
  3. A "Usuaris de pagaments", fes clic a Gestiona els usuaris de pagaments.
  4. Cerca l'usuari a qui has enviat la invitació.
  5. Obre el registre de contacte fent clic a la fletxa avall Fletxa avall.
  6. Fes clic a Torna a enviar la invitació.

Obtén més informació sobre com pots suprimir un usuari d'un perfil de pagaments.

Permisos d'usuari i configuració del correu electrònic

Quan algú t'afegeix a un perfil de pagaments, reps una sèrie de permisos. Quan ets l'administrador d'un perfil de pagaments, pots afegir altres persones a un perfil de pagaments d'empresa o de comerciant i definir-ne els permisos perquè disposin de diversos tipus d'accés a la informació de pagament de tots els productes de Google.

Els administradors dels perfils de pagaments han de tenir en compte els aspectes següents:

• Encara que no seleccionis cap permís, l'usuari pot rebre notificacions per correu electrònic relacionades amb els pagaments de tots els comptes enllaçats (fins i tot si no té cap Compte de Google).
  • Per obtenir qualsevol dels permisos de la llista, cal que l'usuari tingui un Compte de Google. Obtén més informació sobre com pots crear un Compte de Google.
  • Els usuaris que disposin de qualsevol dels permisos de la llista poden iniciar la sessió al seu perfil de pagaments i consultar informació de tots els productes de Google.
Nivells de permisos d'usuari

Els propietaris i administradors dels perfils de pagaments poden atorgar als usuaris els nivells de permisos següents:

• Accés al correu electrònic: si no defineixes un nivell de permisos, els usuaris rebran els correus electrònics relacionats amb els pagaments, però no podran iniciar la sessió al centre de pagaments.
  • Llegir la informació dels clients: els usuaris poden consultar tota la informació i tots els documents relacionats amb els productes associats a aquest perfil de pagaments.
  • Editar el perfil de pagaments: els usuaris poden editar la informació següent del perfil de pagaments:
    • nom de l'empresa
    • adreça
    • formes de pagament
    • dades fiscals
    • configuració del compte de pagaments
    Aquest permís no està disponible per als perfils d'empresa o de comerciant.
  • Registrar-se i fer compres: els usuaris poden utilitzar el perfil de pagaments per comprar més productes o serveis de Google o registrar-s'hi.

Nota: alguns productes i serveis no permeten que els usuaris canviïn entre diversos perfils.

• Gestionar els usuaris: els usuaris poden editar i suprimir usuaris del perfil de pagaments, afegir-n'hi i canviar-ne els permisos.

Nota: els usuaris només poden atorgar els permisos de què disposen i suprimir els usuaris del mateix nivell de permisos o un d'inferior.

• Administrador amb tots els permisos: els usuaris disposen de tots els permisos actuals i futurs a mesura que estan disponibles, i poden afegir, editar i gestionar usuaris al perfil de pagaments.

Els comerciants també disposen dels permisos següents:

• Llegir els fulls de comanda: els usuaris poden consultar l'activitat comercial.
  • Gestionar els fulls de comanda: els usuaris poden consultar i gestionar les comandes, els reembossaments i les cancel·lacions.

Nota: els usuaris amb aquest nivell de permisos no poden consultar ni editar cap altra dada del perfil.

Configuració de correu electrònic

A la configuració de correu electrònic, pots triar els tipus de correus electrònics que reben els usuaris del teu perfil de pagaments.

Nota: normalment, els productes de Google envien els rebuts per correu electrònic només al Compte de Google amb què s'ha fet la compra. És possible que, en el cas d'alguns productes, el contacte principal del perfil de pagaments també en rebi un per correu electrònic.

Els administradors poden donar als usuaris del perfil accés a les preferències de correu electrònic següents:

• Tots els correus electrònics de pagaments. Els usuaris reben tots els correus electrònics de pagaments amb informació administrativa, factures, extractes mensuals i altres missatges sobre transaccions, com ara:
    • informació administrativa i alertes (verificació dels comerciants, formularis fiscals, etc.)
    • factures
    • extractes mensuals
    • notificacions quan s'emeten pagaments a comerciants
    • notificacions quan Google no pot verificar un compte a través dels ingressos de prova
    • notificacions quan se selecciona una altra forma de pagament principal
  • Correus electrònics administratius de pagaments. Els usuaris reben correus electrònics sobre el següent:
    • missatges de gestió del compte sobre formularis fiscals
    • suspensions del perfil
    • canvis en les condicions del servei
    • tancaments de perfils
  • Cap correu electrònic de pagaments. Els usuaris no rebran cap notificació per correu electrònic sobre el perfil de pagaments.

Canviar els permisos dels usuaris

Per canviar els permisos d'accés d'un usuari, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió al perfil de pagaments.
  2. A la part superior, fes clic a Configuració.
  3. A "Usuaris de pagaments", fes clic a Gestiona els usuaris de pagaments.
  4. Per obrir el registre d'un usuari, fes clic a la fletxa avall Fletxa avall.
  5. A "Permisos", fes clic a Edita Edita.
  6. Tria el tipus de permís d'accés de l'usuari.
  7. Fes clic a Desa.

Suprimir un usuari d'un perfil

En el cas dels perfils d'empresa o de comerciant, pots suprimir qualsevol altre usuari si tens permisos d'administrador. Per suprimir un usuari, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió al perfil de pagaments.
  2. A la part superior, fes clic a Configuració.
  3. A "Usuaris de pagaments", fes clic a Gestiona els usuaris de pagaments.
  4. Fes clic a la fletxa avall Fletxa avall per obrir el registre de l'usuari que vols editar o suprimir.
  5. Selecciona Suprimeix.
  6. Fes clic a per confirmar que vols suprimir aquest usuari permanentment.