Käyttäjien hallinnointi maksuprofiilissa

Tärkeää: Joissakin yritystuotteissa, kuten Google Adsissa, tilityyppinä voi olla "Organisaatio" eikä "Yritys".

Jos olet rekisteröinyt yritystilin, voit lisätä muita käyttäjiä hallinnoimaasi Google-maksuprofiiliin. Voit valita kunkin käyttäjän kohdalla, onko hänellä oikeus kutsua muita käyttäjiä profiiliin, ostaa maksullisia Google-palveluita tai rekisteröityä niihin, katsoa maksuhistoriasi tai muuttaa profiilia. Voit myös estää maksuprofiilin käytön ja ylläpidon poistamalla käyttäjän maksuprofiilista.

Huom. Lisäämäsi käyttäjät näkevät maksutietosi. Jos olet rekisteröinyt henkilökohtaisen tilin, et voi lisätä tai poistaa käyttäjiä tai muuttaa lupia.

Maksuprofiilin tietojen päivittäminen

Maksuprofiilin käyttäjät, joilla on järjestelmänvalvojan tai laskutustason pääsyoikeudet, voivat päivittää muun muassa seuraavia organisaation maksuprofiilin tietoja:

• Nimi ja osoite
  • Verotunnus
  • kieliasetus
  • Maksutapojen muokkaaminen ja lisääminen

Käyttäjät, joilla on järjestelmänvalvojan tai laskutuksen pääsyoikeudet, voivat tehdä näitä muutoksia, vaikka he eivät olisi maksukäyttäjiä. Maksuprofiilin järjestelmänvalvojat voivat tehdä kaikki mainostajantodennuksen vaiheet. Aiemmin nämä toiminnot oli rajoitettu vain maksuprofiilin käyttäjille.

Kun maksuprofiilin käyttäjät tekevät muutoksia maksuprofiiliin, maksujen järjestelmänvalvojat saavat sähköposti-ilmoituksen. Huomaa, että maksuprofiilin käyttäjät eivät voi lisätä tai poistaa käyttäjiä maksuprofiilista tai muuttaa nykyisiä käyttäjien lupia. Lue lisää Google Adsin pääsyoikeustasoista.

Jos haluat laittaa tämän ominaisuuden pois päältä, ota yhteyttä Google Ads ‐tukeen.

Käyttäjän lisääminen profiiliin

Jos olet yrityksen tai kauppiaan maksuprofiilin järjestelmänvalvoja tai omistaja, voit lisätä käyttäjän maksuprofiiliin:

1. Kirjaudu maksuprofiiliin.
  2. Valitse näytön yläreunasta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät-osiosta Hallinnoi käyttäjiä.
  4. Valitse Lisää uusi käyttäjä.
  5. Lisää käyttäjän nimi ja sähköpostiosoite.
  6. Valitse uuden käyttäjän luvat klikkaamalla Luvat KäyttöluvatKatso lisätietoja profiilin luvista.
  7. Valitse uuden käyttäjän sähköpostitilaukset klikkaamalla Sähköpostitilaukset Sähköposti.
  8. Klikkaa Kutsu. Kutsutun käyttäjän nimen kohdalla näkyy "Odottaa", kunnes hän hyväksyy kutsun.

Kutsun hyväksyminen

Käyttäjän on hyväksyttävä kutsu kahden viikon kuluessa, jos hän haluaa käyttää maksuprofiilia. Käyttäjä voi hyväksyä kutsun seuraavasti:

1. Avaa sähköpostikutsu.
  2. Klikkaa Tarkista ja hyväksy.
  3. Klikkaa seuraavan näytön alareunasta Hyväksy.

Kutsun lähettäminen uudelleen

Kutsun voi lähettää uudelleen käyttäjälle seuraavasti:

1. Kirjaudu maksuprofiiliin.
  2. Valitse näytön yläreunasta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät-osiosta Hallinnoi käyttäjiä.
  4. Etsi käyttäjä, jolle lähetit kutsun.
  5. Avaa käyttäjän tiedot klikkaamalla alanuolta Nuoli alas.
  6. Valitse Lähetä kutsu uudelleen.

Lue lisää käyttäjän poistamisesta maksuprofiilista.

Käyttäjien lupa- ja sähköpostiasetukset

Jos toinen käyttäjä lisää sinut maksuprofiiliin, hän antaa sinulle tietyt luvat. Jos olet maksuprofiilin järjestelmänvalvoja, voit lisätä muita käyttäjiä yrityksen tai kauppiaan maksuprofiiliin. Voit asettaa käyttöoikeudet sen mukaan, miten haluat käyttäjien käyttävän maksutietoja kaikissa Google-tuotteissa.

Maksuprofiilin järjestelmänvalvojien on hyvä muistaa seuraava:

• Vaikka et lisäisi käyttäjälle mitään lupia eikä Google-tiliä olisi, käyttäjä voi saada kaikkien linkitettyjen tilien maksuja koskevia sähköposti-ilmoituksia.
  • Alla eritellyt käyttöoikeudet edellyttävät käyttäjältä Google-tiliä. Lue lisää Google-tilin luomisesta.
  • Jos käyttäjällä on jokin alla luetelluista luvista, hän voi kirjautua sisään maksuprofiiliinsa ja nähdä kaikkia Google-tuotteita koskevia tietoja.
Käyttöoikeustasot

Maksuprofiilin omistajat ja järjestelmänvalvojat voivat antaa käyttäjille seuraavat käyttöoikeudet:

• Sähköpostit: Jos et määritä mitään käyttöoikeuksia, käyttäjät saavat maksuihin liittyviä sähköposteja mutta eivät voi kirjautua maksukeskukseen.
  • Tietojen katselu: Käyttäjä näkee kaikki tähän maksuprofiiliin linkitettyihin tuotteisiin liittyvät tiedot ja dokumentit.
  • Maksuprofiilin muokkaus: Käyttäjä voi muokata seuraavia maksuprofiilin tietoja:
    • Yrityksen nimi
    • osoite
    • maksutavat
    • Verotiedot
    • maksutilin asetukset.
    Tämä lupa ei ole käytettävissä yritys- ja kauppiasprofiileissa.
  • Rekisteröinti ja ostokset: Käyttäjä voi tehdä maksuprofiililla ostoksia ja tilata Googlen tuotteita ja palveluita.

Vinkki: Joissakin tuotteissa tai palveluissa useiden profiilien käyttö ei ole sallittua.

• Käyttäjien hallinnointi: Käyttäjä voi lisätä, muokata ja poistaa maksuprofiilin käyttäjiä sekä muuttaa heidän lupiaan.

Vinkki: Käyttäjä voi myöntää toisille käyttäjille korkeintaan omia lupiaan vastaavat luvat sekä poistaa vain käyttäjiä, joiden luvat ovat samalla tai matalammalla tasolla kuin hänellä itsellään.

• Järjestelmänvalvoja, jolla on kaikki luvat: Käyttäjällä on kaikki nykyiset ja myöhemmin lisättävät luvat. Hän voi lisätä, muokata ja hallita maksuprofiilin käyttäjiä.
  • Ensisijainen yhteyshenkilö: Jokaisessa maksuprofiilissa on oltava yksi ensisijainen yhteyshenkilö, jolle kaikki maksusähköpostiviestit lähetetään. Google ottaa henkilöön yhteyttä kaikissa maksuihin liittyvissä kysymyksissä. Ensisijaista yhteyshenkilöä ei voi poistaa, mutta roolin voi siirtää toiselle käyttäjälle. Joidenkin tuotteiden yhteydessä ensisijaiselle yhteyshenkilölle voidaan lähettää sähköpostikuitti aina, kun joku maksaa kyseisellä profiililla.

Kauppiaat voivat valita myös seuraavia lupia:

• Ostotilausten näkeminen: Käyttäjä voi katsoa kauppiastapahtumat.
  • Ostotilausten hallinta: Käyttäjä voi katsella ja käsitellä tilauksia, hyvityksiä ja peruutuksia.

​Vinkki: Tämän tason käyttäjä ei voi hakea tai muokata profiilin muuta sisältöä.

Sähköpostiasetukset

Kunkin käyttäjän sähköpostiasetuksia muokkaamalla voit valita, minkä tyyppisiä maksuprofiilia koskevia sähköpostiviestejä hän saa.

Vinkki: Yleensä Googlen tuotteisiin liittyvät sähköpostikuitit lähetetään vain Google-tilille, jolla ostos tehtiin. Joidenkin tuotteiden sähköpostikuitit voidaan lähettää myös maksuprofiiliin määritettyyn ensisijaiseen yhteysosoitteeseen.

Järjestelmänvalvojat voivat valita käyttäjille seuraavat sähköpostiasetukset:

• Kaikki maksusähköpostiviestit: Käyttäjä saa kaikki maksuihin liittyvät sähköpostiviestit, esimerkiksi hallinnolliset tiedot, laskut, kuukausittaiset tiliotteet ja muut maksutapahtumaviestit, kuten seuraavat:
    • hallinnolliset tiedot ja ilmoitukset, kuten kauppiaan vahvistaminen tai verolomakkeet
    • laskut (kuukausilaskutusta käyttävät käyttäjät)
    • ilmoitukset kauppiaille tehdyistä maksuista
    • ilmoitukset, jos Google ei voi vahvistaa tiliä testitalletusten avulla (kutsutaan myös nimellä tarkistustalletus)
    • ilmoitukset uuden ensisijaisen maksutavan valinnasta.
  • Hallinnolliset sähköpostiviestit: Käyttäjä saa seuraavia aiheita koskevat viestit:
    • hallinnolliset viestit verolomakkeista
    • profiilin jäädytys
    • käyttöehtojen päivitys
    • profiilin sulkeminen.
  • Ei maksusähköpostiviestejä: Käyttäjä ei saa mitään maksuprofiilia koskevia ilmoituksia.

Käyttöoikeuksien muuttaminen

Voit muuttaa käyttäjän käyttöoikeuksia seuraavasti:

1. Kirjaudu maksuprofiiliin.
  2. Valitse näytön yläreunasta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät-osiosta Hallinnoi käyttäjiä.
  4. Voit avata käyttäjän tiedot klikkaamalla alanuolta Nuoli alas.
  5. Valitse Käyttöoikeudet-kohdasta Muokkaa Muokkaa.
  6. Valitse käyttäjän käyttöoikeustyyppi.
  7. Klikkaa Tallenna.

Käyttäjän poistaminen profiilista

Yritys- ja kauppiasprofiileista voi järjestelmänvalvojan oikeuksilla poistaa kenet tahansa. Voit poistaa käyttäjän seuraavasti:

1. Kirjaudu maksuprofiiliin.
  2. Valitse näytön yläreunasta Asetukset.
  3. Valitse Käyttäjät-osiosta Hallinnoi käyttäjiä.
  4. Avaa muokattavan tai poistettavan käyttäjän tiedot klikkaamalla alanuolta Nuoli alas.
  5. Valitse Poista.
  6. Vahvista käyttäjän pysyvä poistaminen klikkaamalla Kyllä.