Administrer brugere på din betalingsprofil

Vigtigt! For nogle virksomhedsprodukter, f.eks. Google Ads, finder du muligvis Kontotype = "Organisation" i stedet for "Virksomhed".

Hvis du er registreret som virksomhed, kan du føje andre brugere til den Google-betalingsprofil, du administrerer. Du kan vælge, om de skal kunne invitere andre brugere til at bruge profilen, købe eller tilmelde sig betalte Google-tjenester, se din betalingshistorik eller ændre profilen. Hvis der er en person, som ikke længere skal have adgang til eller administrere en betalingsprofil, kan du fjerne vedkommende fra den.

Tip! Brugere, du tilføjer, kan se dine betalingsoplysninger. Hvis du er registreret som enkeltperson, kan du ikke tilføje eller fjerne brugere eller ændre tilladelser.

Opdater oplysninger på betalingsprofil

På betalingsprofilen kan brugere med adgangsniveauet administratoradgang eller faktureringsadgang opdatere de oplysninger, der vises på en organisations betalingsprofil, f.eks.:

• Navn og adresse
  • Skatte-id
  • Sprogindstilling
  • Betalingsformer (brugeren kan tilføje og redigere betalingsformer)

Brugere med administrator- eller faktureringsadgang kan foretage disse ændringer, selvom de ikke er betalingsbrugere. Administratorer af betalingsprofiler kan fuldføre alle trin i annoncørverificeringen. Tidligere skulle man være bruger af betalingsprofilen for at kunne foretage disse handlinger.

Når brugere af betalingsprofiler foretager ændringer af betalingsprofilen, får betalingsadministratorerne besked om det via en mailnotifikation. Bemærk! Betalingsprofilbrugere kan hverken føje brugere til eller fjerne brugere fra betalingsprofilen eller ændre allerede tildelte brugertilladelser. Få flere oplysninger om Google Ads-adgangsniveauer.

Kontakt Google Ads Support, hvis du vil deaktivere denne funktion.

Føj en bruger til en profil

Hvis du er administrator eller ejer af en virksomheds- eller sælgerbetalingsprofil, kan du føje en bruger til profilen:

1. Log ind på betalingsprofilen.
  2. Tryk på Indstillinger øverst på siden.
  3. Klik på Administrer betalingsbrugere under "Betalingsbrugere".
  4. Vælg Tilføj en ny bruger.
  5. Angiv brugerens navn og mailadresse.
  6. Klik på Tilladelser Tilladelser for at vælge den nye brugers tilladelser. Få flere oplysninger om profiltilladelser.
  7. Klik på Mailpræferencer Mail for at vælge den nye brugers mailpræferencer.
  8. Klik på Inviter. Brugerens navn vises som "Afventer", indtil vedkommende accepterer din invitation.

Acceptér en invitation

Brugeren skal acceptere din invitation inden for to uger for at kunne benytte betalingsprofilen. For at acceptere din invitation skal brugerne:

1. Åbne mailinvitationen.
  2. Klikke på Læs og acceptér.
  3. Klikke på Acceptér nederst på det næste skærmbillede.

Send en invitation igen

Sådan sender du en mailinvitation til en bruger igen:

1. Log ind på betalingsprofilen.
  2. Tryk på Indstillinger øverst på siden.
  3. Klik på Administrer betalingsbrugere under "Betalingsbrugere".
  4. Find den bruger, du har sendt invitationen til.
  5. Åbn brugerhistorikken ved at klikke på Pil ned Pil ned.
  6. Klik på Send invitation igen.

Få flere oplysninger om, hvordan du fjerner en bruger fra en betalingsprofil.

Om brugertilladelser og mailindstillinger

Når nogen føjer dig til en betalingsprofil, giver vedkommende dig nogle tilladelser. Når du er administrator for en betalingsprofil, kan du føje andre personer til en virksomheds- eller sælgerbetalingsprofil. Du kan indstille deres tilladelser for at give forskellige typer adgang til betalingsoplysningerne for alle Google-produkter.

Administratorer af betalingsprofiler skal være opmærksomme på følgende:

• Selvom du ikke vælger nogen tilladelser og ikke har en Google-konto, kan brugeren få mailnotifikationer om betalinger for alle tilknyttede konti.
  • Brugeren skal have en Google-konto for at kunne få nogen af de anførte tilladelser. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en Google-konto.
  • En bruger med én af de anførte tilladelser kan logge ind på sin betalingsprofil og få vist oplysninger for alle Google-produkter.
Niveauer af brugertilladelser

Ejere og administratorer af betalingsprofiler kan give brugere følgende tilladelsesniveauer:

• Mailadgang: Hvis du ikke angiver et tilladelsesniveau, modtager brugerne betalingsrelaterede mails, men kan ikke logge ind på Betalingscenter.
  • Læseadgang: Brugerne kan se alle oplysninger og dokumenter relateret til alle produkter, der er knyttet til denne betalingsprofil.
  • Rediger betalingsprofil: Brugerne kan redigere følgende oplysninger på betalingsprofilen:
    • Virksomhedsnavn
    • Adresse
    • Betalingsmetoder
    • Skatteoplysninger
    • Indstillinger for betalingskonto
    Denne tilladelse er ikke tilgængelig for virksomheds- eller sælgerprofiler.
  • Tilmelding og køb: Brugere kan anvende betalingsprofilen til at købe eller tilmelde sig flere Google-produkter eller -tjenester.

Tip! Nogle produkter og tjenester giver ikke brugerne mulighed for at skifte mellem flere profiler.

• Administrer brugere: Brugere kan tilføje, redigere og fjerne brugere af betalingsprofilen og ændre deres tilladelser.

Tip! Brugere kan kun give andre brugere de tilladelser, de selv har, og fjerne brugere på samme eller lavere tilladelsesniveau.

• Administrator med alle tilladelser: Brugere har alle nuværende og fremtidige tilladelser, efterhånden som de bliver tilgængelige. De kan tilføje, redigere og administrere brugere af betalingsprofilen.
  • Primær kontaktperson: Hver betalingsprofil skal have én primær kontaktperson, som modtager alle betalingsmails. Det er denne person, Google kontakter vedrørende eventuelle betalingsrelaterede spørgsmål. Alle profiler skal have en primær kontaktperson. Du kan ikke slette en primær kontaktperson, men du kan tildele rollen til en anden bruger. For nogle produkter modtager den primære kontaktperson muligvis en kvittering via mail, når nogen foretager en betaling med den pågældende profil.

Følgende tilladelser er også tilgængelige for sælgere:

• Læs købsordrer: Brugere kan se salgsaktivitet.
  • Administrer købsordrer: Brugere kan se og administrere ordrer, refusioner og annulleringer.

Tip! Brugere med dette tilladelsesniveau kan ikke se eller redigere andet på profilen.

Mailindstillinger

Ved hjælp af dine mailindstillinger kan du vælge, hvilke typer mails brugerne på din betalingsprofil modtager.

Tip! Google-produkter sender normalt kun kvitteringer via mail til den Google-konto, der har gennemført et køb. For nogle produkter kan den primære kontaktperson på betalingsprofilen også få en mailkvittering.

Administratorer kan give profilbrugere adgang til følgende mailpræferencer:

• Alle betalingsmails: Brugere får alle betalingsmails, bl.a. administrative oplysninger, fakturaer, månedlige opgørelser og andre transaktionsmeddelelser som f.eks. følgende:
    • Administrative oplysninger og underretninger, f.eks. sælgerverificering, eller skatteformularer
    • Fakturaer (for brugere med månedlig fakturering)
    • Notifikationer, når betaling til en sælger udstedes
    • Underretninger, når Google ikke kan bekræfte en konto via testindbetalinger
    • Notifikationer, når en ny primær betalingsmetode er valgt
  • Administrative betalingsmails: Brugere får mails om:
    • Kontoadministrationsmeddelelser om skatteformularer
    • Suspendering af profiler
    • Opdateringer af servicevilkår
    • Profillukninger
  • Ingen betalingsmails: Brugere modtager ikke notifikationer via mail om betalingsprofilen.

Skift brugertilladelser

Sådan ændrer du en brugers adgangstilladelser:

1. Log ind på betalingsprofilen.
  2. Tryk på Indstillinger øverst på siden.
  3. Klik på Administrer betalingsbrugere under "Betalingsbrugere".
  4. Åbn en brugerpost ved at klikke på Pil ned Pil ned.
  5. Klik på Rediger Rediger under "Tilladelser".
  6. Vælg brugerens type af adgangstilladelse.
  7. Klik på Gem.

Fjern en bruger fra en profil

For virksomheds- eller sælgerprofiler kan du fjerne en anden bruger, hvis du har administratorrettigheder. Sådan fjerner du en bruger:

1. Log ind på betalingsprofilen.
  2. Tryk på Indstillinger øverst på siden.
  3. Klik på Administrer betalingsbrugere under "Betalingsbrugere".
  4. Åbn den brugerpost, du vil redigere eller fjerne, ved at klikke på Pil ned Pil ned.
  5. Vælg Fjern.
  6. Klik på Ja for at bekræfte, at du vil fjerne brugeren permanent.