Gestionar els usuaris del perfil de pagaments

Important: en el cas d'alguns productes per a empreses, com ara Google Ads, pots trobar el tipus de compte "Organització" en lloc d'"Empresa".

Si t'has registrat com a empresa, pots afegir altres usuaris al perfil de pagaments de Google que gestiones. Pots decidir si aquests usuaris poden convidar-ne d'altres per utilitzar el perfil, registrar-se a serveis de pagament de Google o comprar-ne, consultar el teu historial de pagaments o fer canvis al perfil. Si no vols que un usuari tingui accés al perfil de pagaments o el pugui gestionar, el pots suprimir.

Consell: els usuaris que hi afegeixis poden trobar la teva informació de pagament. Si t'has registrat com a particular, no pots afegir ni suprimir usuaris, ni canviar els permisos.

Actualitzar la informació del perfil de pagaments

Al perfil de pagaments, els usuaris amb nivells d'accés administratiu o de facturació poden actualitzar la informació del perfil de pagaments d'una organització, com ara:

Els usuaris amb accés administratiu o de facturació poden fer aquests canvis encara que no siguin usuaris de pagaments. Els administradors del perfil de pagaments poden completar tots els passos del procés de verificació de l'anunciant. Abans, aquestes accions només les podien fer els usuaris del perfil de pagaments.

Quan els usuaris del perfil de pagaments fan canvis al perfil, els administradors de pagaments reben una notificació per correu electrònic. Tingues en compte que els usuaris del perfil de pagaments no poden afegir-hi usuaris ni suprimir-ne, així com tampoc poden canviar els permisos d'usuari existents. Obtén més informació sobre els nivells d'accés de Google Ads.

Si vols desactivar aquesta funció, contacta amb l'equip d'assistència de Google Ads.

Afegir un usuari a un perfil

Si ets administrador o propietari d'un perfil de pagaments d'empresa o de comerciant, pots afegir un usuari a un perfil de pagaments:

1. Inicia la sessió al perfil de pagaments.
  2. A la part superior, fes clic a Configuració.
  3. A "Usuaris de pagaments", fes clic a Gestiona els usuaris de pagaments.
  4. Selecciona Afegeix un usuari nou.
  5. Introdueix el nom i l'adreça electrònica de l'usuari.
  6. Per triar els permisos de l'usuari nou, feu clic a Permisos PermisosObtén més informació sobre els permisos dels perfils.
  7. Per triar les preferències de correu electrònic de l'usuari nou, feu clic a Preferències de correu electrònic Correu electrònic.
  8. Feu clic a Convida. El nom de l'usuari es mostrarà com a "Pendent" fins que accepti la vostra invitació.

Acceptar una invitació

Per utilitzar el perfil de pagaments, l'usuari ha d'acceptar la invitació en un termini de 2 setmanes. Per acceptar la invitació, els usuaris han de:

1. Obrir el correu electrònic amb la invitació.
  2. Fer clic a Revisa i accepta.
  3. A la part inferior de la pantalla següent, fer clic a Accepta.

Tornar a enviar una invitació

Per tornar a enviar una invitació per correu electrònic a un usuari:

1. Inicia la sessió al perfil de pagaments.
  2. A la part superior, fes clic a Configuració.
  3. A "Usuaris de pagaments", fes clic a Gestiona els usuaris de pagaments.
  4. Cerca l'usuari a qui has enviat la invitació.
  5. Obre el registre de l'usuari fent clic a la fletxa avall Fletxa avall.
  6. Fes clic a Torna a enviar la invitació.

Obtén més informació sobre com pots suprimir un usuari d'un perfil de pagaments.

Sobre els permisos d'usuari i la configuració del correu electrònic

Quan algú t'afegeix a un perfil de pagaments, et concedeix un conjunt de permisos. Quan ets l'administrador d'un perfil de pagaments, pots afegir altres persones a un perfil de pagaments d'empresa o de comerciant i definir-ne els permisos perquè disposin de diversos tipus d'accés a la informació de pagament de tots els productes de Google.

Els administradors dels perfils de pagaments han de tenir en compte el següent:

• Encara que no seleccionis cap permís i no tinguis un Compte de Google, l'usuari pot rebre notificacions per correu electrònic relacionades amb els pagaments de tots els comptes enllaçats.
  • Per obtenir qualsevol dels permisos de la llista, cal que l'usuari tingui un Compte de Google. Més informació sobre com pots crear un Compte de Google
  • Els usuaris que disposin de qualsevol dels permisos de la llista poden iniciar la sessió al seu perfil de pagaments i consultar informació de tots els productes de Google.
Nivells de permisos d'usuari

Els propietaris i administradors dels perfils de pagaments poden atorgar als usuaris els nivells de permisos següents:

• Accés al correu electrònic: si no defineixes un nivell de permisos, els usuaris rebran els correus electrònics relacionats amb els pagaments, però no podran iniciar la sessió al Centre de pagaments.
  • Accés de lectura: els usuaris poden consultar tota la informació i tots els documents relacionats amb els productes enllaçats a aquest perfil de pagaments.
  • Editar el perfil de pagaments: els usuaris poden editar la informació següent del perfil de pagaments:
    • Nom de l'empresa
    • Adreça
    • Formes de pagament
    • Informació fiscal
    • Configuració del compte de pagaments
    Aquest permís no està disponible per als perfils d'empresa o de comerciant.
  • Registrar-se i fer compres: els usuaris poden utilitzar el perfil de pagaments per comprar més productes o serveis de Google o registrar-s'hi.

Consell: alguns productes i serveis no permeten que els usuaris canviïn entre diversos perfils.

• Gestionar usuaris: els usuaris poden editar i suprimir usuaris del perfil de pagaments, afegir-n'hi i canviar-ne els permisos.

Consell: els usuaris només poden atorgar els permisos de què disposen i suprimir els usuaris del mateix nivell de permisos o un d'inferior.

• Administrador amb tots els permisos: els usuaris disposen de tots els permisos actuals i futurs a mesura que estan disponibles, i poden afegir, editar i gestionar usuaris al perfil de pagaments.
  • Contacte principal: cada perfil de pagaments té un contacte principal, que rep tots els correus electrònics de pagaments. Aquesta és la persona amb qui Google contacta per a qualsevol pregunta relacionada amb els pagaments. Tots els perfils han de tenir un contacte principal. El contacte principal no es pot suprimir, però es pot assignar aquesta funció a una altra persona. Per a alguns productes, és possible que el contacte principal rebi un rebut per correu electrònic quan es faci un pagament amb el perfil en qüestió.

Els comerciants també disposen dels permisos següents:

• Llegir els fulls de comanda: els usuaris poden consultar l'activitat comercial.
  • Gestionar els fulls de comanda: els usuaris poden consultar i gestionar les comandes, els reembossaments i les cancel·lacions.

Consell: els usuaris amb aquest nivell de permisos no poden consultar ni editar res més del perfil.

Configuració de correu electrònic

A la configuració de correu electrònic, pots triar els tipus de correus electrònics que reben els usuaris del teu perfil de pagaments.

Consell: normalment, els productes de Google envien els rebuts per correu electrònic només al Compte de Google amb què s'ha fet la compra. És possible que, en el cas d'alguns productes, el contacte principal del perfil de pagaments també en rebi un per correu electrònic.

Els administradors poden donar als usuaris del perfil accés a les preferències de correu electrònic següents:

• Tots els correus electrònics de pagaments. Els usuaris reben tots els correus electrònics de pagaments amb informació administrativa, factures, extractes mensuals i altres missatges sobre transaccions, com ara:
    • Informació i alertes administratives, com ara la verificació del comerciant o formularis fiscals.
    • Factures (per a usuaris que utilitzen la facturació mensual).
    • Notificacions quan s'emeten pagaments a comerciants.
    • Notificacions quan Google no pot verificar un compte a través dels ingressos de prova.
    • Notificacions quan se selecciona una nova forma de pagament principal.
  • Correus electrònics administratius de pagaments: els usuaris reben correus electrònics sobre:
    • Missatges de gestió del compte sobre formularis fiscals
    • Suspensions del perfil
    • Actualitzacions de les condicions del servei
    • Tancaments de perfils
  • Cap correu electrònic de pagaments. Els usuaris no rebran cap notificació per correu electrònic sobre el perfil de pagaments.

Canviar els permisos dels usuaris

Per canviar els permisos d'accés d'un usuari, seguiu les instruccions següents:

1. Inicia la sessió al perfil de pagaments.
  2. A la part superior, fes clic a Configuració.
  3. A "Usuaris de pagaments", fes clic a Gestiona els usuaris de pagaments.
  4. Per obrir el registre d'un usuari, fes clic a la fletxa avall Fletxa avall.
  5. A "Permisos", fes clic a Edita Edita.
  6. Tria el tipus de permís d'accés de l'usuari.
  7. Fes clic a Desa.

Suprimir un usuari d'un perfil

En el cas dels perfils d'empresa o de comerciant, pots suprimir qualsevol altre usuari si tens permisos d'administrador. Per treure un usuari:

1. Inicia la sessió al perfil de pagaments.
  2. A la part superior, fes clic a Configuració.
  3. A "Usuaris de pagaments", fes clic a Gestiona els usuaris de pagaments.
  4. Fes clic a la fletxa avall Fletxa avall per obrir el registre de l'usuari que vols editar o suprimir.
  5. Selecciona Suprimeix.
  6. Fes clic a per confirmar que vols suprimir aquest usuari permanentment.