Crear un perfil de pagaments

Configura el teu perfil de pagaments quan estiguis a punt per publicar una aplicació a Google Play o a Chrome Web Store. Abans de començar, assegura't que la teva ubicació s'admeti per a la inscripció de desenvolupadors i comerciants.
Per crear un perfil de pagaments de comerciant, primer has de crear un compte de desenvolupador.

Si vols utilitzar Play Console per crear un perfil de pagaments, segueix aquests passos:

1. Registra't per obtenir un compte de desenvolupador de Google o inicia la sessió per anar a Play Console i crear el teu perfil de pagaments. Nota: si ets un desenvolupador de Chrome Web Store i tens aplicacions o extensions que ja són en aquesta plataforma, utilitza la mateixa adreça electrònica quan et registris a Play Console i al perfil de pagaments perquè les aplicacions i extensions s'enllacin automàticament al perfil de pagaments.
  2. Ves a la pàgina Configuració de pagaments (Configuració i, a continuació, Perfil de pagaments).
  3. Fes clic a Crea un perfil de pagaments. Assegura't de tenir a mà la informació de l'empresa per configurar el perfil de pagaments.
  4. A "Perfil de pagaments", fes clic a la fletxa avall i selecciona Crea un perfil de pagaments.
  5. Nom i adreça:
    • Escriu el nom legal de l'empresa tal com vulguis que es mostri al perfil de pagaments. Aquesta informació es mostra als clients i als rebuts.
    • Indica l'adreça fiscal de l'empresa tal com apareix als documents oficials. És important que tinguem una adreça física vàlida registrada per a la teva empresa. No admetem apartats de correus. Més endavant hauràs de comprovar que el compte bancari estigui registrat al mateix país que figura al teu perfil de pagaments. Obtén més informació sobre els requisits del compte bancari.
  6. Contacte principal: escriu el nom d'un representant autoritzat per a la teva empresa amb qui Google pugui contactar per resoldre qüestions relacionades amb el perfil de pagaments. Proporciona una adreça electrònica i un número de telèfon (opcional).
  7. Introdueix la informació pública de l'empresa que s'indica a continuació o assegura't que la informació dels perfils públics de comerciant i de pagaments coincideixi:
    • Introdueix el lloc web de l'empresa.
    • Selecciona la categoria dels productes que vens.
    • Adreça electrònica del servei d'assistència tècnica.
    • Nom del producte o de l'empresa que apareixerà als extractes de les targetes de crèdit dels usuaris.
      • Consell: per ajudar els clients a recordar què han comprat i reduir al màxim les retrocessions, fes servir un nom adequat per als extractes de les targetes de crèdit.
  8. Quan acabis, fes clic a Envia.
    Consell: no pots canviar el país d'ubicació de l'empresa, però sí que podràs canviar els perfils públics de comerciant i de pagaments més endavant.
Enllaçar les aplicacions de Chrome al perfil de pagaments

Els comerciants poden utilitzar el centre de pagaments per gestionar les vendes de les aplicacions i extensions que ofereixes a Chrome Web Store. Després de crear un perfil de pagaments, l'adreça electrònica que hagis utilitzat en registrar-te enllaçarà automàticament el perfil de pagaments a les aplicacions i extensions associades de Chrome Web Store.

A través del perfil de pagaments, pots gestionar tots els informes de vendes d'aplicacions i extensions, els reembossaments, els impostos i els problemes tècnics dels clients.

Si tens diversos aparadors o llocs web, pots crear diversos perfils de pagaments. Hauràs d'utilitzar una adreça electrònica diferent per iniciar la sessió a cada compte. Malgrat que pots fer servir la mateixa informació de compte bancari per a diversos comptes, se't demanarà que completis el procés de verificació cada vegada.