Lägg till ett bankkonto

Verifiera bankkonto

Om du vill använda ett bankkonto som betalningsmetod i din betalningsprofil måste du verifiera det.

Säljare i USA som får sina säljarutbetalningar från Google via elektronisk överföring av pengar (EFT) kan verifiera sina bankkonton direkt. I stället för verifieringsmetoden med provöverföring, som tar flera dagar att slutföra, går den här verifieringen på bara några sekunder.

Om du får säljarutbetalningar från Google via banköverföring görs ingen provöverföring. Det är viktigt att du anger rätt bankkontouppgifter. Fråga banken om du är osäker på om du bör använda elektronisk överföring av pengar (EFT) eller banköverföring för dina säljarutbetalningar. Detta påverkar säljare i Albanien, Algeriet, Amerikanska Jungfruöarna, Argentina, Armenien, Azerbajdzjan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Belarus, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Botswana, Burundi, Centralafrikanska republiken, Chile, Colombia, Costa Rica, Demokratiska republiken Kongo, Dominikanska republiken, Ecuador, Egypten, Ekvatorialguinea, Eritrea, Fiji, Filippinerna, Franska Guyana, Förenade Arabemiraten, Gambia, Ghana, Guadeloupe, Guam, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Indien, Indonesien, Jamaica, Jemen, Jordanien, Kambodja, Kazakstan, Kenya, Kina, Kuwait, Lesotho, Libanon, Liberia, Libyen, Malawi, Malaysia, Mali, Martinique, Mauretanien, Mauritius, Mayotte, Moçambique, Moldavien, Myanmar, Nicaragua, Niger, Nigeria, Nordmakedonien, Oman, Pakistan, Palau, Panama, Paraguay, Qatar, Réunion, Ryssland, Saudiarabien, Serbien, Sierra Leone, Slovakien, Slovenien, Sri Lanka, Taiwan, Tanzania, Thailand, Togo, Trinidad och Tobago, Tunisien, Turkmenistan, Ukraina, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Zambia och Zimbabwe.

Google gör en provinsättning på ditt bankkonto för att verifiera att du angett rätt uppgifter och säkerställa att säljarutbetalningarna kan genomföras utan problem. Det kan ta upp till tre arbetsdagar för banken att genomföra insättningen.

Kontakta banken eller titta efter insättningen på kontoutdraget. Insättningen är märkt Google Deposit [namnet på ditt kontoutdrag]. Insättningen är mindre än 1,00 USD och konverteras till lokal valuta.

När du har kontrollerat, antingen via banken eller via kontoutdraget, att du fått insättningen följer du de här stegen för att verifiera bankkontot:

1. Logga in på din betalningsprofil.
  2. Klicka på Prenumerationer och tjänster.
  3. Klicka på Kontoinformation under Handelstjänster.
  4. Klicka på Hantera betalningsmetoder under Så här får du betalt.
  1. Leta reda på namnet på betalningsmetoden du vill verifiera och klicka på Åtgärda.
  2. På nästa skärm använder du rullgardinsmenyn för att välja det belopp som satts in på ditt konto av Google. Klicka sedan på Verifiera.
  3. När du har verifierat bankkontot och vill börja ta emot säljarutbetalningar från Google kan du välja ett primärt konto genom att följa de här stegen:
    1. Klicka på Prenumerationer, leta reda på Handelstjänster och klicka på Kontoinformation.
    2. Leta reda på Betalningssätt och klicka på Välj betalningsmetod.
    3. Leta reda på kontot du vill göra till ditt primära betalningskonto och klicka på nedåtpilen Down arrow om du vill ändra status från Inget till Primärt.

Tips! Säljarutbetalningen (utbetalningsbart saldo) måste överskrida det lägsta utbetalningsbeloppet för att du ska kunna få det insatt på kontot i slutet av betalningsperioden. Det lägsta utbetalningsbeloppet varierar beroende på land och valuta. Kontrollera vilken gräns som gäller för ditt land.

Om du behöver hjälp med att verifiera bankkontot kan du läsa Felsökning och vanliga frågor.
true
Uppdateringar i betalningscentret

Välkommen till nya Google betalningscenter! Nu hittar du stöd för både säljare och företagskunder på ett och samma ställe. Läs mer om nyheterna.