Oversikt over salgsavgift for selgere

I mange land er det opp til selgeren å angi avgiftssatser for kundene. Hvis avgiftssatsene for stedet ditt endres, er det du som er ansvarlig for å oppdatere avgiftssatsen kundene dine belastes med. Hvis du ikke angir avgiftsinformasjon, legger ikke Google til avgifter i bestillingene dine. Ta kontakt med en skatte- og avgiftsekspert om du trenger hjelp med dette.

Merverdiavgift for EU-kunder

Google er ansvarlig for å beregne, belaste og betale merverdiavgiften (mva.) for apper og innhold EU-kunder kjøper i Google Play-butikken (som følge av EU-lovverket for merverdiavgift). Google overfører merverdiavgiften for alle app- og innholdskjøp som er foretatt av EU-kunder, til de aktuelle myndighetene. Dermed slipper de berørte selgerne å beregne og overføre merverdiavgift separat for EU-kunder.

Dette medfører at ingen selgere som selger produkter i landene som faller inn under dette lovverket, selv kan fastsette avgiftssatser for disse EU-landene. Beløpet for merverdiavgiften trekker vi dessuten fra selgerutbetalingene fra salg til kunder i de aktuelle EU-landene.

Finn ut mer om avgiftssatser og merverdiavgift, inkludert hvilke land som krever innkreving av merverdiavgift.