Een Google-betalingsprofiel updaten met uw DUNS-nummer

Een DUNS-nummer is een unieke ID van 9 cijfers die u maakt via Dun & Bradstreet. Uw DUNS-nummer is gekoppeld aan de gegevens van uw organisatie. Google werkt samen met Dun & Bradstreet om uw identiteit te verifiëren.

U heeft een DUNS-nummer nodig om u identiteit te verifiëren voor bepaalde Google-producten. Als u een Google-betalingsprofiel selecteert of maakt, geeft u uw DUNS-nummer op wanneer daarom wordt gevraagd. Hiermee worden de naam en het adres van uw organisatie toegevoegd aan uw betalingsprofiel.

Nadat Google de informatie van uw organisatie heeft gecontroleerd bij Dun & Bradstreet, wordt u misschien gevraagd de gegevens te bevestigen of eventuele problemen met uw gegevens op te lossen. Nadat alle problemen zijn opgelost, worden uw geüpdatete organisatiegegevens opgeslagen in uw betalingsprofiel.

Als u de problemen niet heeft kunnen oplossen, neemt u contact op met Dun & Bradstreet.

1. De gegevens van uw organisatie updaten bij Dun & Bradstreet

• Ga naar https://service.dnb.com/home om een update aan de gegevens van uw organisatie aan te vragen. Geef dezelfde organisatienaam en hetzelfde adres op als in uw Google-betalingsprofiel.
  • Als uw update is goedgekeurd en toegepast, krijgt u een e-mail van Dun & Bradstreet.

2. Het verificatieproces opnieuw proberen

• Nadat Dun & Bradstreet de updates heeft toegepast, probeert u zich aan te melden en de verificatie opnieuw af te ronden.
  • Als u nog steeds een foutmelding krijgt dat uw adres niet overeenkomt met de gegevens die zijn geregistreerd bij Dun & Bradstreet, neemt u contact op met Google Play Console-support.
Tip: Voeg dit bericht toe als u het formulier invult om contact op te nemen met support: 'Ik probeer me aan te melden als Google Play-ontwikkelaar, maar als ik mijn DUNS-nummer indien, krijg ik de een fout 'Adres komt niet overeen'.